Dine Penge

Sløv forestilling med teater-bestyrelser

De nuværende bestyrelsers beskikkelsesperiode forlænges frem til nye bestyrelser er beskikket.

  • Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Bent Falbert tegner i lørdagsudgaven af Ekstra Bladet på Bagsiden et flabet portræt af kulturminister Uffe Elbæk (billedet). Falbert skriver: Den radikale minister har for længst præsteret alt hvad han magter i embedet: At lade sig fotografere i akavede stillinger, mens han afleverer sin løbske talestrøm til aviserne. Han har heller ikke haft tid til at udpege bestyrelsesmedlemmer i de københavnske teatre. (Foto: Anthon Unger)
Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Bent Falbert tegner i lørdagsudgaven af Ekstra Bladet på Bagsiden et flabet portræt af kulturminister Uffe Elbæk (billedet). Falbert skriver: Den radikale minister har for længst præsteret alt hvad han magter i embedet: At lade sig fotografere i akavede stillinger, mens han afleverer sin løbske talestrøm til aviserne. Han har heller ikke haft tid til at udpege bestyrelsesmedlemmer i de københavnske teatre. (Foto: Anthon Unger)

Den ofte kritiserede kulturminister Uffe Elbæk er løbet ind i helt nye problemer.

Hans rministerium har ikke været i stand til at udpege de otte poilitiske medlemmer til de københavnske teatre selv om fristen er udløbet.

Kontorchef Karin Marcussen i Kulturministeriets enhed for Kunst og Kultur har skrevet til en række formænd på nogle af de førende teatre. Hun forklarer:

Kære bestyrelsesformænd på Betty Nansen, Nørrebro Teater, Østre Gasværk og Republique.

- Flere af jer har spurgt, hvad der sker med ny- og genbeskikkelser til de fire teatre i Det Københavnske Teatersamarbejde, når den forlængede beskikkelsesperiode udløber om ganske få dage.

- Fra Kulturministeriets side er vi godt igang med at lægge det komplicerede puslespil som beskikkelserne udgør, men alle brikker vil formentlig først være faldet på plads i løbet af den kommende uge.

- For at undgå tvivl omkring, hvem der kan træffe ledelselsmæssige dispositioner på teatrene, forlænges de nuværende bestyrelsers beskikkelsesperiode hermed frem til nye bestyrelser beskikket.

- Jeg beder jer underette de øvrige bestyrelsesmedlemmer herom.

- Steen Pade, du er direktør for Københavns Teater. Hvad synes du om det smøl, der foregår i Kulturministeriet?

- Det er rigtigt, at der endnu ikke er udpeget nye medlemmer til bestyrelserne, således som det blev bestemt i den nye teaterlov, men det er et stort politisk puslespil, der skal gå op.

- Når det er sagt, vil jeg godt tilføje, at vi i de københavnske teatre er havnet i en beklagelig situation, hvor usikkerheden er stor, fordi vi ikke aner, hvornår de nye medlemmer meldes ud, siger Steen Pade.

Seneste Ekstra Bladet job

EKSTRA forbrug

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Mikkel Selin
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk