I dag bliver parkeringskrigen afgjort

Må private parkeringsselskaber give flere afgifter for den samme ulovlige parkering? Det afgør Østre Landsret i dag

  • Det er surt at komme tilbage til sin bil - og en afgift i forruden. Det er dobbelt surt at komme tilbage til sin bil - og to afgifter i forruden. Men er det ulovligt? Det afgør retten i dag. (Foto: Kristian Linnemann)
Det er surt at komme tilbage til sin bil - og en afgift i forruden. Det er dobbelt surt at komme tilbage til sin bil - og to afgifter i forruden. Men er det ulovligt? Det afgør retten i dag. (Foto: Kristian Linnemann)

Sagen startede allerede i oktober i år, men i dag falder dommerens hammer. Det er nemlig i formiddag, at Østre Landsret fælder dom i sagen mellem FDM og City Parkering. De to strides om, hvorvidt private parkeringsselskaber må pålægge bilister, der parkerer på deres område, flere afgifter for den samme ulovlige parkering.

FDM fører sagen for et medlem, der er blevet pålagt afgifter både før og efter midnat for den samme parkering på City Parkerings område.

Se også: Parkeringskrigen fortsætter i dag

Men afgørelsen i denne sag er interessant for hele Danmarks bilister, fordi den kommer til at danne praksis for alle andre lignende sager i fremtiden.

- Det kan godt være, at landsretten siger, at det for eksempel er ok at give to bøder men ikke tre, men så vil vi i hvert fald have en fortolkning og få sat loft over, hvor mange bøder man kan give. Worst case scenario er, at retten siger, at de kan give lige så mange bøder, som de har lyst til, siger afdelingschef for FDM's rådgivning, Per Alkestrup.

Se også: Må parkeringsvagten holde ulovligt?

I september faldt dom i en lignende sag, hvor FDM på vegne af et medlem førte sag mod offentlige parkeringsvagter. Her fik FDM og bilisten medhold i, at der kun må udstedes én parkeringsafgift for hver forseelse. Men den dom får ikke nødvendigvis indflydelse på dommen i dag mod de private p-selskaber.

- På det private område er det anderledes, fordi der her er tale om et aftalemæssigt forhold, som ikke er afhængigt af, om der er lovhjemmel eller ej: Så snart, du passerer parkeringsskiltet og kører ind på parkeringsselskabets område, så har du i princippet accepteret de betingelser, parkeringsselskabet har - herunder for eksempel at du kan få én ny afgift pr døgn, sagde Per Alkestrup, til ekstrabladet.dk efter dommen mod de offentlige p-vagter.

Se også: P-bøde til usynlig bil

Østre Landsret afsiger dom i sagen kl 10.00.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug