Vildt kamera kan ændre synsvinkel

Revolutionerende kamera lader dig skifte synsvinkel og fokuspunkt EFTER at du har taget dine fotos

  • Det aflange Lytro-kamera gør dig i stand til at skifte fokuspunkt og synsvinkel på dine fotos efter at du har taget dem. (Foto: Lytro)
Det aflange Lytro-kamera gør dig i stand til at skifte fokuspunkt og synsvinkel på dine fotos efter at du har taget dem. (Foto: Lytro)

Sidste år lancerede amerikanske Lytro sit revolutionerende Light Field-kamera, der har potentiale til at ændre fotografi på samme måde som da vi gik fra sort/hvis til farver. Light Field-kameraet lader dig nemlig skyde fotos først og så fokusere senere.

Kameraet fanger millionvis af lysstråler, og registrerer hvor de kommer fra samt intensiteten. Resultatet? Du kan fokusere, stille skarpt, på et hvilket som helst område i fotoet – efter at du har taget det.

Nu er Lytro så på vej med en softwareopdatering til kameraet, der også lader dig rette lidt på synsvinklen. Det svarer ikke til at kunne se om hjørner, men som du kan se i YouTube-videon her så effekten er alligevel ret imponerende.

LÆS OGSÅ:Danskerne får hitman før ALLE andre

Startede som doktorafhandling
Softwareopdateringen rammer nettet den 4. December, og gør dig i stand til at lege med synsvinklen på de fotos, som du allerede har taget med Lytro-kameraet.

Lytro-kameraet er baseret på forskning og en doktorafhandling af Ren Ng fra det amerikanske Standard Universitet, og til at starte med krævede teknologien et væld af kameraer og en supercomputer. Nu er det hele presset ind i lille aflangt kamerahus, der kan købes på Lytro.com for 400 dollars, svarende til cirka 2.500 kroner.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil