Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Gadgets

Apple og Samsung slås i retten

Retssagen mellem Apple og Samsung er på vej ind i sidste fase - interne dokumenter fra Samsung stiller firmaet i et dårligt lys

  • Apple prøver at bevise, at Samsung bevidst kopierede funktioner og designelementer fra iPhone.
Apple prøver at bevise, at Samsung bevidst kopierede funktioner og designelementer fra iPhone.
1/2
Næste »

Vi brugte årevis på at udvikle og forfine iPhone, og så kom Samsung bare og kopierede alle de væsentlige elementer i løbet af et par måneder.

Nogenlunde sådan lyder Apples anklage mod den sydkoreanske elektronikgigant.

De to firmaer har spenderet fire uger i en retssal i San Jose i Californien, hvor Apple har anklaget Samsung for skamløst at kopiere iPhone og iPad. Modsvarende hævder Samsung, at Apple har krænket firmaets patenter indenfor 3G-teknologien.

Samsung: Apple vil ikke konkurrere
Samsung afviser Apples anklager, og firmaets advokat, Charles Verhoeven, sagde i sin afsluttede bemærkning, at ’i stedet for at konkurrere på markedet, så forsøger Apple at få en konkurrencemæssig fordel i retssalen.’

Se også: Google advarede Samsung mod kopi-design

Retssagen har afsløret interessante detaljer om Apples designproces, blandt andet at de fleste produkter kommer til live ved, at cirka 15 designere sidder sammen om et køkkenbord. Apple har vist tidlige prototyper af både iPhone og iPad.

Apple: I kopierede bare løs
Apples advokat, Harold McElhinny, kunne dog fremvise et internt dokument fra Samsungs designafdeling, der viser, hvordan Samsung sammenligner sine egne produkter med iPhone, og indeholder forslag til, hvordan de kan forbedres.

- De satte sig ned med iPhone og gennemgik alle funktioner og kopierede dem til den mindste detalje. På tre måneder var Samsung i stand til at kopiere og indarbejde centrale elementer fra Apples fireårige investering uden at tage nogle risici, fordi de blot kopierede verdens mest succesfulde produkt, sagde McElhinny.

Kræver 15 milliarder i erstatning
McElhinny henviste også til et møde mellem Google og Samsung, hvor førstnævnte bad Samsung om at lave sin tablet-computere, så de mindede mindre om iPad.

Se også: Apple modtager bizar dom i London

Apple kræver 2,5 milliarder dollar i erstatning, svarende til små 15 milliarder danske kroner. Samsung er fuldstændig afvisende og hævder, at absolut ingen forbrugere kunne finde på at forveksle en iPhone med en smartphone fra Samsung.

Det er nu op til juryen at afgøre, hvem der er den skyldige part i sagen. De har dog fået et instruktionsdokument på hele 109 sider fra dommeren, så det kan tage noget tid.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug