Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Mobil

Nu skrumper dit SIM-kort igen

Mobiltelefoner får ny standard for SIM-kort - nu bliver det endnu mindre end det mindste kort, vi kender i dag

  • Almindelig, lille - og mindst. SIM-kortet skal på skrump for at give mere plads til anden elektronisk i fremtidens smartphones.
Almindelig, lille - og mindst. SIM-kortet skal på skrump for at give mere plads til anden elektronisk i fremtidens smartphones.

Micro-SIM, almindelig SIM?

I dag er det normalt det de to muligheder, som købere af en moderne mobiltelefon mødes med. Men snart skal vi vænne os til endnu en størrelse, skriver IT-sitet Comon.dk.

Fredag blev der nemlig en ny standard med det meget lidt fængende navn 'fourth form factor card' nemlig besluttet.

DOKUMENTATION: Læs pressemeddelelsen om det nye kort

På dansk betyder beslutningen, at dit SIM-kort snart skrumper 40 procent i forhold til det nuværende (og mindste) micro-SIM-kort. Størrelsen på fremtidens SIM-kort er blot 12,3 x 8,8 x 0,67 millimeter.

Alle mobilproducenterne har ønsket sig et mindre SIM-kort, så der kan være mere plads til anden elektronik i deres telefoner. Men angiveligt er det Apple, der har presset mest på for, at netop denne størrelse og udformning skal være fremtidens standard.

Kortet ligner de forrige modeller og har derfor fortsat en lille kant klippet af i det ene hjørne.

TOPKARAKTER: Her er Samsungs nye Galaxy

Ifølge Comon.dk har Apple lovet de andre producenter, at den nye standard - som Apple står bag - kan bruges gratis af alle konkurrenter.

Nokia, RIM og det nu Google-ejede Motorola havdeellers ønsket sig et SIM-kort, der har samme udformning som microSD-hukommelseskortet. Men den såkaldte Smart Card Platform Technical Committee afviste det ønske.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil