Mobil

NEJ til iPhone - dem skal du have i stedet

Drop 'æbleskroget' - og hop på bølgen af fremragende telefoner fra de andre producenter

  • Denne anmelder vil hellere have en ny Samsung som den her end en iPhone 5. (Foto: Heine Jørgensen)
Denne anmelder vil hellere have en ny Samsung som den her end en iPhone 5. (Foto: Heine Jørgensen)
1/5
Næste »

Al ære og respekt til Apple for at have skubbet markant til udviklingen af smartphones. Men venner - tronen er ikke længere Apples alene.

Adskillige store producenter har taget sig sammen, er blevet inspireret og har selv udviklet nye mobiltelefoner, der på mange måder matcher - og på nogle områder slår - iPhone.

TV: Her er den nye iPhone

Samsung: iPhones hårdeste konkurrent
Apple er i den grad gået i kødet på Samsung, der netop har tabt en kæmpe patentsag og skal betale iPhone-firmaet en milliard dollars i erstatning. Og man forstår angsten, når man først har prøvet Samsungs forskellige smartphones. Det seneste år har Samsung rykket stærkt og udviklet flere stærke alternativer til iPhone. Det bedste bud på en iPhone-konkurrent er Galaxy S 3, der er en supertynd og avanceret telefon med en kæmpe 4,8 tommers skærm. På ganske kort tid solgte Samsung flere end 10 millioner eksemplarer af telefonen (i dag mere end 20 millioner, red.).

HTC: Velklingende musiktelefon
HTC har mistet en del af sin pust de seneste måneder. Selskabet er simpelthen ikke fulgt godt nok med i kampen om at være det bedste og mest eftertragtede telefonfirma. Men med smartphonen HTC One X spiller de dog fortsat godt op i konkurrencen med Apple (og Samsung). Superflot skærm og en i særklasse god lyd giver i hvert fald HTC-telefonen en fortjent plads blandt IT-klassens frækkeste drenge.

Læs også:

Se også: Telia og 3 vinder med iPhone i Danmark

Sony: Byens bedste kameratelefoner
Sony er kommet styrket ud af skilsmissen med svenske Ericsson. Og i dag har det japanske firma sendt adskillige meget stærke Android-telefoner på markedet. Telefonerne er solidt byggede (det er positivt ment, red.) og har et særligt Sony-kendetegn: De laver fantastiske billeder.

Nokia: Får en ny chance
Frække farver, hurtigere telefoner - og det til dato bedste mobile styresystem fra Windows. Nokia har med sin Lumia-telefonserie givet sig selv kunstigt åndedræt. Og det finsk/amerikanske firma trækker vejret. Måske bliver vejrtrækningen endnu bedre, når Nokia senere på efteråret sender sine opdaterede Lumia-modeller med Windows Phone 8 og adskillige avancerede funktioner - for eksempel trådløs opladning - på gaden.

Læs også:

iphone HANDS ON Mobil - 12. sep. 2012 Derfor SKAL du have iPhone 5

Skal du have den nye iPhone 5?

Se resultat

Skal du have den nye iPhone 5?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug