Mobil

Test: Her er telefonen fra helvede

Dual-SIM-telefonen 'MacXtra Smartphone Hello2GO' dumper i alt, hvad man kan forvente sig af en smartphone - OPDATERET i bunden med seneste nyt om firmaets hjemmeside og salgsmetoder

  • Husk at smile mens du kan - for det er langt fra sikkert, at telefonen Hello2Go kan ringe eller tage billeder. (PR-foto/Ole Mortensen/Tilsted Com)
« Forrige
Husk at smile mens du kan - for det er langt fra sikkert, at telefonen Hello2Go kan ringe eller tage billeder. (PR-foto/Ole Mortensen/Tilsted Com)
1/4
Næste »
 
0 stjerner - fordi den er ubrugelig!
Ekstra Bladet:
8 læsere:
Klik på stjernerne for at bedømme

HJÆLP OS: Har du et bedre bud på en Dual-SIM-telefon? Skriv dine forslag i debat under artiklen

Skuffelsen er faktisk ikke til at bære....

For jeg (og flere andre på redaktionen) havde faktisk glædet os til, at der nu kom et rimeligt seriøst bud på en mobiltelefon med plads til to SIM-kort på samme tid.

Og på papiret er danske MacXtra's forsøg - kaldet Hello2GO - også al hæder og ære værd:

'MacXtras nye smartphone giver dig mulighed for at have to telefonnumre, telefonen har dobbelt SIM-kort, hvilket giver dig flere spændende muligheder,' fremgår det kækt af firmaets hjemmeside.

Efter test af to eksemplarer af den kinesisk udviklede og producerede telefon, tror jeg hellere, jeg vil tale i en dåse forbundet med en snor og en dåse i den anden ende.

Det ville både jeg og min samtalepartner nemlig få mere ud af.

Problem 1: Kun 2G
På sin hjemmeside lover MacXtra 3G funktion i Hello2GO. Jeg ved ikke, hvor de vil få 3G fra - for længere nede på siden (og på selve telefonen) står nemlig følgende frekvensbånd: GSM 850/900/1800/1900.

På dansk betyder det 2G. Og netop derfor måtte jeg igennem to testmodeller, før det gik op for mig, hvorfor mine SIM-kort fra teleselskabet 3 IKKE fungerede i Hello2GO.

Ifølge MacXtra fungerer 3-kortene fint hos dem i deres Hello2GO. Men både den første og anden model afviste mine 3-kort - uanset om jeg satte et eller to i.

Og forklaringen er helt enkelt: Teleselskabet 3 har kun et 3G-netværk (UMTS).

Derimod fungerede fx kort fra TDC i telefonen - TDC har nemlig 2G som 'fall back' i sit netværk. Men nu- eller fremtidssikret kan man ikke ligefrem sige, at telefonen er.

I øvrigt er erfaringen i telebranchen, at andre dobbelt-SIM-telefoner nogle gange understøtter 3G, men så kun på det ene af de to numre.

Kommentar fra idémanden bag firmaet MacXtra, Finn Mardigan: 'Det må jeg tale med fabrikken om. Det kan være, at de har sendt mig nogle forkerte modeller. Det har virket med 3G hos os. Vi har også kunder, som bruger Teleselskabet 3 og kan få telefonen til at fungere med deres kort.'

Kommentar fra Ekstra Bladet: Grunden til, at vi modtog hele to test-eksemplarer var, at den første ikke fungerede med SIM-kort fra Teleselskabet 3. Da vi bad Finn Mardigan om en forklaring, tilbød han at sende en ny telefon - og forsikrede, at han 'havde været i en lokal 3-butik, hvor telefonen fungerede fint'. Men også den anden testmodel var en 2G-model og ikke den 3G, der blev reklameret for og lovet til test.

Problem 2: Android i skodversion
Jeg lod en af mine kolleger - med et TDC-kort - teste telefonen en uges tid.

Og problemerne med det indbyggede Android-system opstod hurtigt. Telefonen brød ned under samtaler. Eller genstartede vilkårligt.

Jeg vil gerne give et kvalificeret gæt på, hvorfor Android opførte sig sådan: Det er en skodversion, der er lagt i - måske endda i en hacket, kinesisk version??? Den opførte sig i hvert fald meget uægte og ubrugeligt som styresystem.

Kommentar fra idémanden bag firmaet MacXtra, Finn Mardigan: 'Vi har aldrig oplevet den slags problemer med telefonerne. Der har været en enkelt, hvor der var en fejl i displayet - men aldrig problemer med, at softwaren bryder sammen.'

Problem 3: Kina hele vejen
Der er intet i vejen med at få produceret smartphones i Kina. Det gør Apple, Nokia og en række andre store producenter - og med succes.

Forskellen på de store kendte mærker - og denne model - er dog, at i Hello2GO er det tilsyneladende ALT, der er kinesisk: Design, hardware, software (?) og kvalitetskontrol. Og det kan mærkes.

På overfladen virker telefonen og dens tilbehør sådan set meget OK. Men den 'smager' altså kinesisk, taler kinesisk, opfører sig kinesisk - og det er ikke pænt ment.

Den er 'gennemført' plastik. Og kræver negle af stål - eller en ditto kniv - for overhovedet at få adgang til batteri og SIM-kort-slots.

Problem 4: Alt for dyr
Jeg kunne måske leve med at trække en nitte i telefon-lotteriet, hvis jeg havde smidt et par hundrede kroner nede i Netto.

Men med næsten 1.800 kroner i prismærke ville jeg blive stinkende rasende, hvis jeg som privat havde været udsat for den oplevelse, vi har haft under testen her.

Alene bøvlet med at sende frem og tilbage - og man langsomt mister tilliden til produktet - er nok til, at jeg aldrig nogensinde ville købe den her telefon.

Selv hvis jeg havde haft fx. et TDC-kort (og aldrig oplevet 3G-problemerne), er jeg stadig ganske overbevist: Dette er telefonen fra helvede - og der bør den blive!

OPDATERING: Efter Ekstra Bladets test blev offentliggjort, er der pludselig to telefoner på MacXtras hjemmeside.

Den 2G-model, de tidligere har solgt med reklamen '3G-funktion' - og sendt til test hos Ekstra Bladet (to gange) - er nu udbudt til en langt billigere pris end den oprindelige på næsten 1.800 kroner. Det er også samme reklameside som før - men ordene om 3G-funktion er væk, telefonen kaldes '2G' , og nu står der også, at telefonen kan give problemer på 3's netværk.

Og pludselig er der samtidig dukket en anden '3G-model' op på en helt nyoprettet side og med ufuldstændige tekniske oplysninger.

I den oprindelige pressemeddelelse omkring telefonen er der i øvrigt aldrig blevet nævnt både en 2G- og en 3G-model - men alene en enkelt telefon med '3G-funktion'.

HJÆLP OS: Har du et bedre bud på en Dual-SIM-telefon? Skriv dine forslag i debat under artiklen

null

null
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk