Mobil

Slukker din iPhone pludselig? Her er den syge forklaring

Fejl i nyeste udgave af Apples styresystem får iPhones til at gå fra masser af strøm til helt død på få sekunder - også batteriet er under mistanke som skurken

  • Det er iOS 10.1.1, der nu giver iPhone-brugere problemer med batteriet.
Det er iOS 10.1.1, der nu giver iPhone-brugere problemer med batteriet.

SENESTE: Apple er nu kommet med en forklaring, hvor de alene peger på hardwaren som problemet

Har du oplevet dette: din iPhone har 25-30 procents strøm tilbage, men på få sekunder går procenten i nul, og telefonen lukker brutalt ned? Eneste løsning er herefter at finde en stikkontakt og oplade telefonen.

Se også: Denne video smadrer din iPhone

Apple: Vi har et batteriproblem
Problemet er naturligvis hamrende irriterende, da de fleste bruger procentmåleren til at vurdere, hvornår det er tid til næste opladning.

Ifølge flere internationale techmedier er forklaringen på problemet to ting: dels har Apple erkendt at have et batteriproblem med en mindre del af sin iPhone 6S-serie og vil nu give de ramte et nyt batteri.

Dels er problemet med unøjagtig batterimåling tilsyneladende eksploderet, efter brugere af flere typer af iPhones opdaterede til nyeste iOS 10.1.1. Mange af dem oplever nu, at batteriet går fra halvfuld til tom på kort tid. Samtidig aflades batteriet på nogle telefoner alt for hurtigt.

Tidligere har en løsning været, at man geninstallerede softwaren, men der er ingen garanti for, at det løser det aktuelle problem med iPhones.

iphone-4-der-gik-i-stykker-for-david-lysgaard Teknologi - 28. okt. 2016 Apple-advokat om genbrugte iPhones - Det står jo i garantien

Sådan får du hjælp
Apple har naturligvis ansvaret for at løse fejlen på deres produkter, men firmaet har endnu ikke sendt en brugbar rettelse ud.

Angiveligt oplever dem, som er med i firmaets betaprogram, dog, at en kommende version af iOS 10 fjerner problemet.

Du behøver imidlertid ikke vente på, at Apple får fingeren ud og sender brugbar software på gaden. I stedet kan du - hvis din telefon fortsat er under reklamationsret - opsøge sælgeren af telefonen og forlange en løsning nu.

Hvis din iPhone efter klagen fortsat svigter, bør du kræve at få en helt ny telefon (ikke en brugt, red.), eller at handlen går tilbage.

iPhone 6S: Sådan tjekker du selv

Er din iPhone 6S ramt?

Det kan du tjekke ved at se på telefonens serienummer, hvor det 4. og 5. ciffer skal indeholde en af følgende kombinationer: Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8, Q9, QC, QD, QF, QG, QH eller QJ.

Apple har ligeledes oprettet en hjemmeside, hvor du kan indtaste telefonens serienummer.

Hvis enheden er på listen, får du gratis et nyt batteri sat i, lover Apple.

apple.jpg Teknologi - 28. okt. 2016 Apple fortalte aldrig om den 'brugte' telefon

Tre ganges reparation er en myte
Ifølge Forbrugerrådet Tænk kan man som sælger godt få et eller to forsøg mere til at reparere, hvis det er et teknisk kompliceret produkt eller en fejl, der er svær at lokalisere. Men det afhænger af, hvor lang tid der er brugt på de enkelte reparationer.

Udgangspunktet i loven er dog, at det er forbrugeren og ikke sælgeren, der kan vælge, hvad der skal ske.

- Du kan derfor godt kræve ombytning i første omgang.

- Men hvis sælgeren kan dokumentere, at det uforholdsmæssigt er meget dyrere at ombytte til et nyt produkt, kan man lave en reparation, siger Tina Dhanda Kalsi, der er seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, om retstilstanden på området.

SENESTE: Apple er nu kommet med en forklaring, hvor de alene peger på hardwaren som problemet

Læs hele interviewet med Tina Dhanda Kalsi og lær mere om digitalt selvforsvar i denne EKSTRA-artiklel:

Kundeklage2 EKSTRA Tech Digitalt selvforsvar - Klag og få ret når elektronikken svigter

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug