Sluk mobilen og få bedre karakterer

Elever præsterer bedre, hvis mobiltelefoner er bandlyst i klasselokalerne, slår britisk rapport fast

  • Det kan godt betale sig at slukke mobilen, når du er i skole, viser ny britisk undersøgelse. (Foto: Colourbox)
Det kan godt betale sig at slukke mobilen, når du er i skole, viser ny britisk undersøgelse. (Foto: Colourbox)

Moderne teknologi er på mange måder fuldkommen fantastisk, og efterhånden er rigtig mange ting blevet meget lettere og mere tilgængeligt for os.

Men der er naturligvis også bagsider af medaljen.

Scorer bedre til eksamen
Forskere fra London School of Economics har netop offentliggjort en rapport, der i korte træk slår fast, at elever på skoler, der har forbudt mobiltelefoni, scorer seks procent bedre til eksamen i forhold til elever på skoler, hvor der ikke er regler om brugen af mobiltelefon. Det skriver bbc.com.

– Vi fandt ikke alene, at elevernes præstation blev generelt forbedret, men også, at de eleverne, der traditionelt har haft det fagligt svært, samt de elever, der tilhører familier i lave indkomstgrupper, fik mest ud af droppe telefonen, siger Louis-Philippe Beland, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Læs også: Få styr på din holdning

Præcis som i Storbritannien er der i Danmark ingen generelle regler for mobiltelefonernes brug eller tilstedeværelse i skoletiden – det er op til de enkelte skoler at udstikke retningslinjer herfor.

Men skal man tro forskningsresultaterne, er det på ingen måde nogen dårlig idé at indføre forbud mod telefonerne i skoletiden.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil