Spilnyheder

Flyv din egen Vietnam-helikopter

Den er gammel, den er sej og den elsker napalm om morgenen

Som man måske har lagt mærke til, har vi en faible for flysimulatorer og helt specielt for dem, der bliver lavet af Eagle Dynamics i deres Digital Combat Simulators (DCS) serie.

Det er altid en 'manden mod bjerget-oplevelse' at mestre en ægte flysimulator med regler, der skal læres, indstilling af obskure grafikparametre, uklare HOTAS (aka. joystick) indstillinger og manualer, der er så tykke, at de får nørdens anæmiske biceps til at sitre, når han bærer rundt på dem.

Læs også: Tag med i cockpittet på en A-10 over Kaukasus

Hvis andre flysimulatorer er bjerge, der skal bestiges, så er simulatorer i DCS-serien lodrette klippevægge. For eksempel er simulationen af A-10C-flyveren en kommerciel version af en træningssimulator for amerikanske A10 piloter. For os almindelige mennesker betyder det, at oplevelsen af at flyve en A10 aldrig har været mere virkelig, men også at det tager lang tid at forstå og huske alle systemerne i disse fuldblodssimulatorer.

De står bag produkter som A-10C, Mustang P-51 og en simulation af en russisk kamphelikopter, Ka-50 Black Shark.

Læs også: Se A-10 pilot bombardere mål på jorden

Eagle Dynamics speciale er at lave simulatorer, der helt ned til sidste knap i cockpittet simulerer, hvordan det rigtige fly fungerer. Manualerne til deres 'spil', man tøver med at bruge ordet om den slags softwareprodukter, er tommetykke bøger, som det tager uger at nå til bunds i. Men det stopper ikke der. Flyverne optræder i en verden, der grafisk og fysisk genskaber alle aspekter af moderne krig. Efter at man har brugt oceaner af tid på at lære at flyve en A-10'er, kan man begynde på at bruge maskinen, som den er tiltænkt: Anti-terror, anti-tank, nærstøtte af infanterienheder og specialstyrker.

Læs også: Hør om en fyr der har tabt 250 slagsmål: Podcast om gaming

I nat tikkede der en pressemeddelelse ind om, at de kommer med en ny simulator inden årets udgang: DCS: UH-1H Huey, en Vietnam-æra-helikopter som man kender fra utallige film.

Helikopteren bliver gengivet i samme høje (maniske) detaljegrad som de andre fly i DCS serien.

For mere information gå ind på www.digitalcombatsimulator.com.

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

Seneste i Forbrug

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.