Sådan ser fremtidens Gran Turismo ud

Fire Playstation 3-konsoller slået sammen for at give 2160p opløsning - se det her

Sony forventer, at fremtiden byder på spiloplevelser med opløsninger, der nærmer sig intet ringere end 2160p.

Konsolgiganten har netop søsat et projekt, hvor Gran Turismo 5 afvikles med fire sammensluttede Playstation 3-konsoller for at give grafik med en opløsning på 3840x2160.

Læs også: Se videoen af nyt rumspil fra manden bag Wing Commander

Systemet er sat op i Sonys japanske afdeling og kaldes 'Dramatic 4K Experience', når det oversættes fra japansk til engelsk. Idéen er formodentligt, at grafikken afvikles i fire separate firkanter, der hver især tegnes af én PS3. Når man sætter de fire billeder sammen, kan man opnå væsentligt højere opløsning end på en normal udgave af Gran Turismo 5.

Dog skulle 4K-versionen stadig være præget af råmaterialet fra Gran Turismo 5, så der endnu er problemer med tekstur, der popper frem og forsvinder spontant. Disse problemer kan man ikke fjerne alene ved at afvikle spillet i en højere opløsning.

Læs også: Dead Space 3 video med folk i powersuits

En bruger fortæller:

- Jeg deltog i Dramatic 4K Experience hos Sony forleden og spillede Gran Turismo 4K-demoen. Jeg var meget imponeret, men der var stadig problemer med grafiske småfejl.

Dog påpeger brugeren, at det overordnede niveau er fuldstændig fantastisk, når man ser Gran Turismo 5 gennem en opløsning på næsten 4000 horisontale pixels. Det hele kørte endda med 60 billeder i sekundet og hakkede ikke én eneste gang. Det er den slags stads, der ventes i Playstation 4.

Læs også: Ugens mest solgte spil

Sony har endnu ikke selv promoveret den nye teknologi med en video, der er optaget i 2160p. Til gengæld kan du ved at klikke på linket nedenfor se en videooptaget stemningsrapport fra stedet, hvor du måske kan få et indtryk af de grafiske lækkerier.

Læs også: Se Gran Turismo i ekstrem opløsning

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug