Star Wars kan ikke tanke World of Warcraft

Udviklerne lukker servers og åbner snart for gratis abonnement for at tiltrække flere spillere

Det meget hypede onlinerollespil, Star Wars: The Old Republic, taber terræn til konkurrenter som World of Warcraft. Nu må spillet lukke flere servers for at koncentrere de resterende spillere. Tabet af spillere og sammenlægningen af servers spinnes dog til, at man vil gøre oplevelsen bedre for de resterende spillere.

Læs også: Ti sider om alting i hele galaksen

- Ved at samle vores medlemmer på større og mere koncentrerede servers mener vi, at vi kan tilbyde den bedst mulige oplevelse i Star Wars: The Old Republic, lyder beskeden fra udvikleren BioWare, der står bag Star Wars: The Old Republic.

Læs også: Top ti: De særeste simulatorer ewar

Sammenlægningen sker forud for et afgørende skift for rollespillet til efteråret, hvor vilkårene for at spille laves helt om. Fra at skulle betale månedlige abonnementer kan Star Wars: The Old Republic fremover blive gratis at spille indtil et vist punkt, hvor det vil koste at færdiggøre den sidste del af spillet. Det vil dog som hidtil være muligt at købe sig til fuld adgang fra starten af. Datoen for dette skift foreligger ikke endnu.

Læs også: Konkurrence: Vind en Limited Edition Halo 4 controller

Star Wars: The Old Republic har kostet en formue for BioWare og Electronic Arts, og det var meningen, at spillet skulle tage kampen op mod World of Warcraft på den indbringende scene for onlinerollespil. I starten opnåde The Old Republic pæne tilmeldinger, men antallet af aktive abonnenter er siden faldet betydeligt. Nu er det åbenbart nået til et niveau, hvor det har været kritisk nok til at lave om på forretningsmodellen.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug