Nyt Windows allerede om et halvt år

Microsoft på vej med ny version af Windows til din computer allerede til sommer – kan potentielt blive en gratis opgradering

  • Microsoft er angiveligt klar med større opdatering til Windows 8 allerede næste år.
Microsoft er angiveligt klar med større opdatering til Windows 8 allerede næste år.

Windows 8 blev lanceret for en måned siden, men om blot et halvt års tid vil Microsoft være klar med næste version. Det rapporterer gadgetbloggen The Verge, der har informationen fra ’flere kilder med kendskab til Microsofts planer.’

Den næste udgave af Windows kendes pt. under kodenavnet ’Blue,’ og blev oprindelig afsløret af amerikanske Zdnet tilbage i august. Nu forlyder det, at operativsystemet bliver klar i midten af 2013, og potentielt bliver gjort tilgængeligt som en gratis opgradering til alle dem, der allerede har Windows 8 installeret.

LÆS OGSÅ:Så er Windows Phone 7.8 her

Det er nu ikke fordi, at Windows 8 sælger dårligt. Microsoft meddeler, at firmaet har solgt 40 millioner licenser i løbet af den første måned. Microsofts danske Kommunikationsdirektør, Anders Adelhorst, påpeger overfor ekstrabladet.dk, at det betyder at Windows 8 er blevet modtaget bedre end Windows 7, der indtil videre har solgt mere end 700 millioner licenser.

LÆS OGSÅ:Tech-guru: Apple taber til Google

Windows 8.1 eller Windows 9?
Skal vi tro historien fra The Verge, så er Microsoft på vej med Blue i et forsøg på at bygge bro mellem Windows til pc’er og tablets, og Windows Phone 8 til smartphones. Her arbejde Microsoft indædt på at stjæle markedsandele fra iPhone og Android, der pt. dominerer markedet.

Blue vil angiveligt gøre det nemt at lave apps, der med kun lidt tilpasning virker på både Windows og Windows Phone. Samtidig har Microsoft også ladet sig inspirere af Apple og Google, der ofte frigiver større opdateringer til sine operativsystemer.

Har du opgraderet til Windows 8?

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug