Google på vej med AirPlay-konkurrent

Googles teknologi bliver meget mere avanceret og skal blandt andet kunne sende data i begge retninger

  • Google tager kampen op med Apple og vil lave noget endnu bedre end Airplay, lover Google-produktchef Tim Drayson. (PR-foto)
Google tager kampen op med Apple og vil lave noget endnu bedre end Airplay, lover Google-produktchef Tim Drayson. (PR-foto)

Google arbejder på et alternativ til Apples AirPlay, en teknologi som lader brugeren streame lyd og video trådløst til en højttaler eller til fjernsynskærmen via medieboksen Apple TV, men Google vil gå meget længere end Apple. Det fortæller en produktchef fra Google, Timbo Drayson, til webstedet GiGaom.

Teknologien skal være åben, og Google håber på at få en masse hardwareproducenter og softwareudviklere med i et samarbejde, som kan bringe en AirPlay-lignende funktionalitet til mange forskellige enheder.

Læs også: Endelig kommer Netflix med en god serie

Google har allerede indbygget streamingfunktionalitet i den nyeste YouTube app til Android, så Android-brugere kan bruge deres smartphone til at vise videoer på tv-skærmen, hvis denne er udstyret med Google TV, men her skal de to enheder først parres via en nicifret kode. Og en af fordelene ved AirPlay er netop, at alle iOS-enheder straks og uden videre kan se og streame indhold til en hvilken som helst AirPlay-enhed på netværket.

Læs også: Boxer og Canal Digital bytter kanaler

Denne form for brugervenlighed skal være tilgængelig for andre end Apple-brugere, mener Google, og i modsætning til AirPlay, skal Googles teknologi også gøre det muligt for data at bevæge sig i begge retninger, forklarer Timbo Drayson. Det vil for eksempel gøre det muligt for softwareudviklere at bygge apps, som kan modtage indhold fra en live tv-udsendelse, så brugerens smartphone eller tablet leverer en tilpasset 'skærm-nummer-to-oplevelse'. Google vil også gøre det muligt at streame indhold fra den bærbare computer direkte til tv-skærmen.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil