Windows 8 kommer til oktober

Microsofts næste operativsystem, Windows 8, kan købes fra den 26. oktober, afslører softwaregiganten på sin blog

  • Du kan få Windows 8 på din computer fra den 26. Oktober (Foto: Microsoft)
Du kan få Windows 8 på din computer fra den 26. Oktober (Foto: Microsoft)

Det første Windows-operativsystem, der er lavet til at blive brugt med finger på berøringsfølsomme skærme er så godt som færdigt.

Det længe ventede Windows 8 vil kunne downloades, hives ned fra en butikshylde eller fås sammen med en computer fra den 26. Oktober. Det har direktøren for Windows-divisionen, Steven Sinofsky netop afsløret på Microsofts årlige salgsmøde.

Windows 8 er radikalt anderledes end tidligere udgaver af Windows og kommer blandt andet med en helt ny startmenu og en brugergrænseflade, der er optimeret til berøringsfølsomme skærme.

Office1 Teknologi - 17. jul. 2012 Nyt Office er lavet til fingrene

Lancerer egen computer
Windows 8 er tiltænkt til både at kunne bruges på tablet-computere, almindelige computere og såkaldte hybrid-maskiner, der både kan bruges som en traditionel pc og som tablet.

For første gang nogensinde lancerer Microsoft også sine egne computere sammen med en ny udgave af Windows. Microsoft Surface kommer i to modeller; en tynd og let sag med Windows RT, der udelukkende leverer den nye brugeroplevelse og virker med nye Windows-apps. Og dertil kommer en lidt tykkere sag med pc-indmad og fuld Windows 8-oplevelse, der også kan gøre alle eksisterende Windows-programmer.

Glæder du dig til Windows 8 og den nye startmenu? Skriv din mening i kommentarfeltet

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug