Microsoft afslører Windows Phone 8

Softwaregiganten fremviser operativsystem, der skal konkurrere med Google Android og Apple iOS – de første mobiler lander til efteråret

  • sådan ser startskærmen ud på Windows Phone 8. Fliserne kan bruges i tre størrelser alt efter hvor meget information, du vil have vist. (Foto: Microsoft)
sådan ser startskærmen ud på Windows Phone 8. Fliserne kan bruges i tre størrelser alt efter hvor meget information, du vil have vist. (Foto: Microsoft)
1/2
Næste »

Microsoft har fremvist Windows Phone 8, der ryger ud på nye smartphones engang til oktober. Det skete på en pressekonference i San Francisco, hvor softwaregiganten afslørede, at det nye operativsystem er baseret på samme grundlæggende teknologi som det kommende Windows 8.

Derfor lover Microsoft en masse avancerede funktioner, samt at det bliver ekstra nemt for udviklere at lave nye apps.

Windows Phone 8 virker med nye hurtige processorer med to eller flere kerner, understøtter skærme med HD-opløsning, og får indbygget NFC-teknologi, der gør det nemt at bruge mobilen som kreditkort, virtuel nøgle til hotelværelset eller som klippekort til bussen.

Operativsystemet kommer med en ny brugergrænseflade, hvor brugeren kan styre de interaktive fliser på hjemmeskærmen, og vælge imellem tre forskellige størrelser alt efter hvor meget information, der skal vises på skærmen.

LÆS OGSÅ:Her er Microsofts iPad-dræbere

Flere nyheder på vej
Windows Phone 8 virker også med MicroSD-kort, så du kan udvide lagerpladsen på din mobiltelefon, kommer med en hurtig udgave af Internet Explorer 10, og da softwaren bruger grafikmotor som Windows 8, betyder det at udviklere kan lave spil til begge platforme samtidig.

Derudover ryger Bing Maps også ud, og i stedet bruges Nokias kortteknologi, der blandt andet kommer med indbygget navigation og offline kort, så du kan downloade dem til mobilen inden du tager på ferie.

Der er flere nyheder i Windows Phone 8, meddeler Microsoft, men de bliver afsløret senere på året. Der vil dog ikke gå lang tid, for de første mobiler forventes engang til oktober.

Er du i humør til at se hele præsentationen, så kan du kaste dig over en næsten to timer lang video lige her!

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil