Teknologi

Gå hjem, B&O - her kommer Bose!

16 indbyggede højttalere er med til at gøre Bose's nye bud på et fjernsyn til en akustisk drøm - ekstrabladet.dk testede luksusfjernsynet i dag

  • Tykke! Du må gerne mobbe det nye tv fra Bose. Det har fortjent det. (Foto: Heine Jørgensen)
Tykke! Du må gerne mobbe det nye tv fra Bose. Det har fortjent det. (Foto: Heine Jørgensen)
1/3
Næste »

Det er helt sikkert første gang, at vi har oplevet et fjernsyn, der blev bedre af, at vi lukkede øjnene.

Men Bose's ' VideoWave II-fjernsyn' er netop først og fremmest et akustisk vidunder.

Torsdag middag fik ekstrabladet.dk en eksklusiv forevisning af fjernsynet i Bose's danske hovedkvarter i Brøndby. Og selv om man bestemt ikke kan kritisere den op til 55 tommer store HD-fladskærm, så tog lyden totalt pusten fra os.

16 højttalere i kukkassen
Bose er i forvejen kendt for sit arbejde med at producere højttalere og hovedtelefoner i den bedre ende af spektret. Og det er (lyd)erfaringerne herfra, der nu er proppet ind i fjernsynet.

TEST: Samsungs 'lidt-for-smart' TV

Hele 16 højttalere er der blevet plads til i kabinetet, der ikke ligefrem kan kaldes 'fladskærm'. Men når man tænder for apparatet og skruer op for lyden, så ved man godt, hvorfor du fremover kan leve med at skulle kalde dit fjernsyn for 'tykke'.

Rummet bliver simpelthen fyldt med en lyd, der burde 'flyde' fra en række af højttalere placeret rundt om i stuen. Men al vellyden kommer altså inde fra maven af skærmen.

De glemte tuneren
Det er måske for meget at kalde nyheden fra Bose for et fjernsyn. Et display med verdens bedste lyd er mere passende. Der er nemlig ikke bygget nogen tuner ind i apparatet!

Forklaringen er, at der i stedet følger et mediecenter med, som man så kan tilslutte - og totalt styre - den række af billede- og lydkilder, man har derhjemme.

Med andre ord: Hvis du ikke har en kabelboks fra fx. Boxer, YouSee eller Stofa, så skal du ud og finde dig en tv-tuner. For skærmen tager ikke imod dine tv-signaler via et normalt tv-kabelstik.

DOKUMENTATION: Her er presseteksten fra Bose

Ideen om at styre alt via den fjernbetjening, som følger med fjernsynet, er i udgangspunktet god.

Bose mener, at man kan droppe sine normale fjernbetjeninger til fx. BluRay-afspilleren og ens Apple TV. Og så i stedet lade mediecenteret styre de enkelte apparater via en infrarød forbindelse.

LÆS OGSÅ: Nyt grimt B&O-fjernsyn

Og ideen er da også god. Under demonstrationen i dag blev det dog tydeligt, at du skal træne en del med Bose-fjernsbetjeningen, før du får det hele til at virke.

Det nye fjernsyn kan prøves og købes hos op mod 20 Bose-forhandlere landet over fra begyndelsen af september. Pris: 44.995 kroner for 46 tommer og 52.995 kroner for 55 tommers modellen.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug