Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Teknologi

Driller dit WiFi: Denne teknologi kan give dig signalet tilbage

Både Waoo og Netgear introducerer nu den såkaldte mesh-teknologi, der sætter 'trådløs forlængerledning' på dit WiFi-netværk

  • Sådan ser boksene ud, som Waoo nu vil forstærke kundernes WiFi-signal med. PR-foto
Sådan ser boksene ud, som Waoo nu vil forstærke kundernes WiFi-signal med. PR-foto

Jeg tror ikke, der går en dag, uden jeg hører dette udsagn:'mit trådløse netværk kører langsomt - hvad skal jeg gøre?'

Mine svar afhænger meget af spørgeren, men en klassisk problemstilling er, at den trådløse router står forkert, er gemt væk eller bare ikke er stærk nok til at dække hele hjemmet.

Se også: Genialt hvis det virker - Nyt system skal give Wi-Fi superkræfter

Kan dække hele hjemmet
Netop det sidste kan den såkaldte mesh-teknologi dæmme op for. Under CES i Las Vegas i foråret introducerede danske Waoo deres løsning, som de siden har forfinet og nu lancerer i Danmark.

Waoo Smart WiFi hedder systemet, der - som vi så det i Las Vegas - består af mindst to trådløse netværksbokse.

Den ene boks placerer du der, hvor dit netsignal kommer ind i huset - den anden længere væk, fx i køkkenet, så du kan dække et større område af hjemmet.

Se også: Sådan vil teleselskaberne give dig bedre mobildækning

Netgear Orbi er en avanceret tri-band router, der sættes sammen med en og snart flere satellit-enheder som dem, man kan se på billedet her. PR-foto Netgear Orbi er en avanceret tri-band router, der sættes sammen med en og snart flere satellit-enheder som dem, man kan se på billedet her. PR-foto

Booster signalet markant
Populært sagt fungerer mesh ved, at flere enheder - trådløse netværksbokse - forbindes. Og ikke med en ledning, men trådløst.

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at teste løsningen fra Waoo, men erfaringer fra udlandet er positive. Sat korrekt op og med det rigtige udstyr boostes dit WiFi markant og kan i mange tilfælde løse de problemer, som danske brugere i dag kæmper med.

Droner CES 2016 Teknologi - 8. jan. 2016 Las Vegas - 7 ting der rykker i tech i år

Lanceringen af Waoo-løsningen kommer samtidig med, at netværksfirmaet Netgear netop har løftet sløret for deres bud på et mesh-netværk.

Netgear Orbi hedder løsningen, der består af en triband-router, der kan kobles op med en og snart flere satellit-enheder.

Har du problemer med dit WiFi-signal?

Se resultat

Har du problemer med dit WiFi-signal?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Leje eller køb?
Ifølge Netgear dækker deres Orbi-router sammen med en enkelt satellit-enhed op til 350 kvadratmeter.

Der er dog markant forskel på priserne på de to systemer. Hos Waoo skal man være internet-kunde og betaler så 39 kroner om måneden i leje for et start-sæt og yderligere 20 kroner pr. ekstra enhed udover de første to.

Netgear tager 3.790 kroner for et sæt, der kan købes fra næste måned. Routeren alene kan købes for 2.190 kroner. Hvad prisen for yderligere satellit-enheder bliver offentliggøres senere på året.

Se også: Svigter dit WiFi også - Her er 5 mulige løsninger

5 andre metoder til bedre og mere sikkert WiFi

Fejl 1: Dit WiFi-netværk står forkert
En meget klassisk begynderfejl er at sætte WiFi-routeren på gulvet, under en seng eller endnu værre i et skab.

Og det er den sikre vej til at begrænse eller helt dræbe dit WiFi-signal.

Løsningen er selvfølgelig at få WiFi-routeren ud i fri luft og gerne lidt højt i et rum, der ligger centralt i forhold til andre rum i boligen.

Fejl 2: Din WiFi-router er for gammel
Hvis din iPhone, computer og tablet er nyere end din WiFi-router, kan du få problemer. Ældre routere er nemlig ikke bygget til en moderne virkelighed med mange, også mobile enheder.

Samtidig er WiFi-teknologien de seneste år markant forbedret i fx mobiltelefoner. Men hvis routeren ikke understøtter de nye muligheder, får du ingen glæde af forbedringerne.

Løsning er at investere i en ny og smartere router, der også automatisk kan vælge de rigtige WiFi-kanaler. Nemlig nogle af dem, som dine naboer ikke bruger - eller dem, der præcis passer dit elektroniske gear.

Fejl 3: Netværket bliver forstyrret af anden elektronik
Som allerede nævnt kan noget så banalt som to tændte WiFi-routere ødelægge signalet for hinanden. Det samme kan en mikroovn eller trådløs hjemmetelefon.

Løsningen er at forsøge sig frem og forsøge at udelukke de kilder, der kan være med til at ødelægge dit WiFi-signal. Det er ikke nogen nem øvelse, men vigtig at gennemføre, hvis dit WiFi er i knæ.

Husk også, at væggene i din bolig kan have en stærkt begrænsende effekt på WiFi-netværket. Løsningen her kan være, at du køber en WiFi-forstærker, som giver dig mere kraft på netværket i den anden ende af huset.

Fejl 4: Opdater og genstart routeren ofte
Selv med en ny WiFi-router er det vigtigt, at den er opdateret til nyeste firmware.

En god løsning er også, at du nu og da genstarter din WiFi-router, hvis du har problemer med signalet.

Fejl 5: Beskyt dit netværk med et password
Deler du dit internet med naboen?

Hvis ja, så forsvinder en del af din hastighed - og sikkerhed - når andre frit kan trække på netværket. Løsningen er dog enkel: sæt altid et password på din WiFi-router.

Så beskytter du dig også mod, at kriminelle udnytter dit netværk - og det bliver dig, der skal forklare sagen, når politiet banker på døren.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil