Google opdaterer kultprogram: Rejs jorden rundt fra lænestolen

Google Earth udkommer i dag i en ny version med særligt fokus på 3D

Hvis du kender Google Maps, ved du, at målet med det program er at finde vej - Google Earth handler derimod om at forsvinde ind i alle de hjørner af kloden, som et kamera kan nå.

Og i dag udkommer Google Earth derfor i en meget opdateret version rettet mod dem, der netop vil rejse jorden rundt fra lænestolen.

Programmet skal modsat tidligere afvikles direkte i Chrome-browseren på en computer, men findes også i en mobil Android-version. iOS-versionen til iPhone og iPad kommer først senere.

Se også: Apples næste projekt er en iCar

Brugerfunktioner er væk
Kendere af Google Earth vil klart savne de funktioner, man som bruger har i den eksisterende, klassiske version. For eksempel muligheden for at lave egne målinger på kortet, uploade personlige kortdata til programmet eller bruge den særlige flightmode til nærmest at flyve gennem kortet.

Man kan dog fortsat bruge den klassiske udgave af Google Earth til disse funktioner, ligesom Google lover, at mange af funktionerne vil dukke op senere i den nye.

burger-king-reklame-aktiverer-google-home Teknologi - 13. apr. 2017 Reklame fik Google-dims til at gå amok

Bruger fly til programmet
Som det fremgår af indslaget herunder, er det ikke alene kodningen af programmet, som Google har arbejdet med.

Også metoden til at sammensætte billeder fra rummet, fra de særlige Google-fotobiler og fra talrige flyvninger over verdens største byer er kraftigt forbedret.


Se her hvordan Google Earth 2017 er blevet til. Video: Google

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil