Seks-stjernet lyd: Hvis du ikke stikker hvad som helst i øret

Ny hovedtelefon fra Sennheiser er ganske enkelt fremragende og den bedste trådløse in-ear-model på markedet lige nu, mener vores anmelder

  • Den nye MOMENTUM in-ear-hovedtelefon fra Sennheiser. PR-foto
Den nye MOMENTUM in-ear-hovedtelefon fra Sennheiser. PR-foto

Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless Black: Bluetooth-hovedtelefon, 10 timers batteritid, 1,5 times opladningstid, 313 gram. Set til 1500 kroner.

6
3,6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Det er en kunst at producere og sælge en in-ear-hovedtelefon.

Først skal du overbevise 'kunden' om, at ørepropperne sidder ordentligt og uden at genere følsomme ørekanaler. Herefter gælder det lyden, der kan være flad og intetsigende i så lille et format.

Smider du trådløs overførsel af musikken oven i regnestykket, er opgaven endnu sværere, når lyden skal sendes problemfrit op til ørerne, og hovedtelefonen skal 'sidde ordentligt' og ikke for tungt på nakken og overkroppen.

Du kan nemt betjene hovedtelefonen via de indbyggede knapper. PR-foto Du kan nemt betjene hovedtelefonen via de indbyggede knapper. PR-foto  

Fysisk perfekt
På alle punkter består Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless Black, som Ekstra Bladet de seneste uger har testet intenst.

Hovedtelefonen er blevet brugt på jobbet, i sofaen (koblet på et Apple TV, red.) og under talrige gåture med forskellig tykkelse af overtøj og halstørklæder.

I alle situationer var modellen behagelig at bruge. Ikke mindst fordi man i løbet af få minutter glemmer, at man har den på. Det er en kæmpe kvalitet!

Hovedtelefonen lægger sig fysisk godt omkring nakke og hals. Og ørepropperne formår - når du har valgt de rigtige til dine ører - ubemærket at sidde i ørerne i timevis, uden at de gør ondt.

Batteritiden er officielt opgivet til 10 timer, og jeg er under min test på intet tidspunkt løbet tør eller har haft behov for at være i nærheden af en oplader.

Ørepropperne går igen fra andre modeller - også med ledning - som Sennheiser har produceret. Og det er genialt genbrug, fordi de fungerer fremragende. PR-foto Ørepropperne går igen fra andre modeller - også med ledning - som Sennheiser har produceret. Og det er genialt genbrug, fordi de fungerer fremragende. PR-foto  

Bluetooth med måde
En hovedtelefon er dog ingenting, hvis lyden er skod. Her performer Sennheiser igen på et meget højt niveau.

Lyden er nemlig særdeles fyldig og med en 'stor' bas. Jeg er ærligt talt overrasket over, at en in-ear-hovedtelefon i denne prisklasse kan levere så overbevisende lyd.

Som nævnt er modellen trådløs - og det er eneste sted, hvor modellen har et mindre problem. Bluetooth er notorisk svær at få til at holde kontakten 100 procent effektivt. Det gælder også denne hovedtelefon, som du kan opleve mindre udfald på, hvis du smider lydkilden, fx din mobil, dybt ned i en taske eller i baglommen.

Markedets bedste
Sammenlignet med andre modeller er fejlen dog ikke udtalt. Og den opstår så sjældent, at man ikke når at blive irriteret over den.

Som det fremgår af stjernerne i toppen af denne anmeldelse, har jeg overordnet svært ved at sætte en negativ finger på Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless Black.

Hovedtelefonen er vel designet, vel lydende og efter min mening den bedste trådløse in-ear-hovedtelefon til prisen lige nu.

Se også: Nye hovedtelefoner - God lyd under 1000 kroner

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug