Teknologi

Zuckerberg efter Facebook-drab: Sådan ser vores fremtid ud

Mark Zuckerberg går tirsdag aften på scenen og fortæller om vejen frem for verdens største sociale netværk

  • Facebook har det seneste år haft flere lortesager, hvor indhold er fjernet, som burde blive liggende. Og andet er blevet liggende alt for længe. Foto: Eric Risberg/AP
Facebook har det seneste år haft flere lortesager, hvor indhold er fjernet, som burde blive liggende. Og andet er blevet liggende alt for længe. Foto: Eric Risberg/AP

To dages konference for Facebook-udviklere begynder i skyggen af en tragedie.

For når den bestemmende ejer og chef for Facebook, Mark Zuckerberg, klokken 19 dansk tid går på scenen i San Joses 'McEnery Convention Center' og åbner årets F8-konference, sker det i timerne efter, at en eftersøgt drabsmand begik selvmord.

Cleveland-police-hunting-man-who-shot-and-killed-a-man-on-Facebook-Live-and-claims-to-have-killed-more.jpg 112 - 18. apr. 2017 Facebook-morder skyder sig selv efter biljagt


Du kan se åbningen af Facebook-konferencen F8 herover.

Drab lå i timevis på FB
Manden er mistænkt for i weekenden at have dræbt en tilfældig ældre mand, Robert Godwin, på gaden i Pennsylvania. Drabet blev filmet og lagt på Facebook, hvor det lå i flere timer, før Facebook fjernede filmen.

Spørgsmålet inden talen var derfor, om Mark Zuckerberg ville sige noget om endnu en sag i rækken, der har kastet andre skygger over firmaets troværdighed det seneste år? Eller om talen alene handler om at kigge frem og lancere nye produkter og funktioner på Facebook.

112 - 17. apr. 2017 Massiv menneskejagt i USA - Et mirakel hvis du ser mig igen

Mark: Vi føler med familien
Da talen gik i gang kort efter klokken 19 dansk tid, begyndte Mark Zuckerberg med flere jokes, men kom hurtigt ind på weekendens tragedie:

- Vi føler med Godwin-familien, lød hans direkte besked til de efterladte til 74-årige Robert Godwin.

- Vi har meget arbejde at gøre. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sådan en tragedie kan undgås.

Du kan få en idé om, hvad Mark ellers har på hjertet i dette lange 'manifest', han tidligere i år lagde på sin offentlige Facebook-profil.

koebenhavn-victor-prisen-udeles-her-i-huset Film, tv & radio - 21. mar. 2017 Lagde sig ud med Mark Zuckerberg - Nu modtager han hæderspris

Facebook efter drab: Vi var for langsomme

Der gik mere end to timer, før videoen af søndagens drab på den 74-årige Robert Godwin blev fjernet fra Facebook. Det viser en rapport, som Facebook nu har offentliggjort.

Drabet blev optaget med en mobiltelefon af den mistænkte Steve Stephens og kort efter klokken 11 lokal tid lagt ud på det sociale netværk. Få minutter senere gik Steve Stephens live på Facebook og erkendte drabet.

Denne video blev hurtigt rapporteret til Facebook. Men der gik næsten to timer med at fjerne videoerne. Facebook opdagede nemlig ikke, at der – ud over live-optagelsen – også var lagt en video af drabet ud.

Lover at stramme op
I dag erkender Facebook, at der gik al for lang tid, før videoerne var væk:

- Vi ved, at vi skal gøre det hurtigere, skriver den ansvarlige chef, Justin Osofsky, i en blog om sagen.

Firmaet lover nu at stramme op på sine procedurer, men vil også bruge teknologi med kunstig intelligens til hurtigere at reagere.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Elektronik og spil
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug