Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Kup

Farlig mad-brøler på Danmarks største kokkeskole

Den skole, som skal uddanne kokke i at undgå madforgiftninger, har ikke styr på madsikkerheden.

  • Foto: PR
Foto: PR

Har du haft mavekramper, diarre eller opkastninger efter at have spist mad fra restauranter, så skyldes det ofte, at kokken eller hans personale har opbevaret mad ved for høje temperaturer, så bakterier trives.

Se også: Fuglesang og mus på Lidls hovedlager

Denne risiko for madgiftninger, som hvert år har betydelige omkostninger for den enkelte og for samfundet, kender de faglige eksperter på Danmarks største kokkeskole, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, alt til.

Gevaldig reprimande

Derfor kunne man forvente, at netop på Hotel- og Restaurantskolen ‎selv havde 100 procent styr på nedkølingen af madvarer, som den skal uddanne fremtidens kokke i at tillave på en forsvarlig måde.

Men nej.

Skolens store kantine fik i tirsdags en gevaldig reprimande af fødevarekontrollen for at bryde den enkle regel, at letfordærveligt mad højst må opbevares ved fem grader.

10,9 grader

’Græskarsuppe (Cirka otte liter), opbevaret i kølerum, som er kølet ned i går, er målt til en kernetemperatur på 10, 9°C. Suppen kasseres,’ skriver Fødevarekontrollen, som indskærpede, at maden skal ’nedkøles til en temperatur, som ikke indebærer nogen sundhedsfare'.

Skolen: Vi er ansvarlige!

Ekstra Bladet har ringet og spurgt Hotel- og Restaurantskolen og spurgt hvordan skolen ser sig i stand til at undervise kokke i forsvarlig fødevare-håndtering, når skolen ikke engang selv kan finde ud af håndtere fødevarer på en sikker måde.

Hotel- og Restaurantskolen har sendt en e-mail:

'Skolen formår at håndtere fødevarer forsvarligt – det er din egen konklusion, at skolen ikke gør det. Vi har fortsat en glad smiley. Som vi skriver, er alle procedurer i orden og godkendt af Fødevarestyrelsen – denne case er fra vores skolepraktik-køkken og handler om, at der er en person, som desværre ikke har overholdt proceduren til punkt og prikke for en enkelt suppe, som aldrig blev serveret. Eleverne undervises i korrekte procedurer og det har intet at gøre med, at en person har begået en uheldig fejl og ikke opfyldt procedurerne. Det er en person der vel at mærke ikke står for undervisning af elever på skoleophold.'½

Ekstra Bladet svarer: Det er Fødevarestyrelsen, som har konkluderet, at skolen ikke har håndteret fødevarer forsvarligt.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen