Salmonella-alarm: 2 ton dansk kød tilbagekaldt

Kæmpe kødskandale: 2 ton svinekød bliver nu kaldt tilbage i Sverige, fordi det er smittet med salmonella

  • Det er danske koteletter, der har fået salmonella-alarmen til at lyde i Sverige (Foto: ekstrabladet.dk)
Det er danske koteletter, der har fået salmonella-alarmen til at lyde i Sverige (Foto: ekstrabladet.dk)

2 ton dansk svinekød fra Danish Crown er netop nu blevet kaldt tilbage i Sverige. Det skriver den svenske avis aftonbladet.se

Den svenske importør, supermarkedsgiganten Axfood, har fundet salmonella-bakterier i kødet, der blandt andet består af marinerede koteletter, og derfor har de valgt at kalde hele partiet tilbage.

Kødet var ellers blevet kontrolleret i Danmark, men en rutinekontrol på den anden side af sundet viste spor af salmonella i det danske kød, fortæller pressetalsmand hos Axfood, Ingmar Kroon, der oplyser, at det smittede svinekød formentlig er blevet solgt i alle kædens butikker, Hemköp, Willys, Prisextra og Tempo, i hele Sverige.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fem råd: Undgå maveforgiftning i sommerlandet

- Jeg kan ikke sige noget sted, som ikke har eller har haft kødet. Alle vores butikker kan have solgt kødet, siger han til Aftonbladet.

I juli var den også gal med det danske kød hos Axfood. Her måtte de kalde et parti hamburgerbøffer tilbage, og i februar måtte et parti med blandet fars også tilbagekaldes. Begge havde Danmark som oprindelsesland.

Axfood er derfor gået i gang med at undersøge, om der er en forbindelse mellem de mange partier med smittet kød fra Danmark.

Har du købt det salmonellasmittede kød, skal du straks levere det tilbage til butikken.

LÆS OGSÅ: Se også: Blåt plastik fundet i hakket oksekød Blåt plastik fundet i hakket oksekød

- Når det gælder salmonella-smittet kød findes der strenge regler. Det skal håndteres med store forsigtighed. Derfor skal man indlevere det til destruktion. Det skal brændes, siger Ingmar Kroon til aftonbladet.se

Fødevarestyrelsen i Danmark oplyser, at de ser på sagen herhjemme, og at de lige nu forsøger at få fat i Danish Crown, som har leveret det salmonellafyldte kød til svenskerne.

Da styrelsen endnu ikke har hørt noget fra virksomheden, forventes det, at kødet kun er solgt på det svenske marked.

ekstrabladet.dk følger sagen..

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug