Fødevarepriser er skudt i vejret

Priserne på madvarer er steget uproportionelt meget i forhold til resten af prisudviklingen

  • Inflationen er høj, men fødevarepriserne er steget endnu mere. (Foto: Colourbox)
Inflationen er høj, men fødevarepriserne er steget endnu mere. (Foto: Colourbox)

Hvis du synes, det er blevet dyrt at være dansker, så er det ikke helt grebet ud af den blå luft: I februar i år lå de samlede forbrugerpriser 2,8% højere end i februar 2011, viser nye tal fra Danmark Statistik.

Det er ifølge Danmarks Statistik især høje årlige prisstigninger på benzin og bankgebyrer, som holder årsstigningen oppe.

LÆS:

Se også: Højere priser koster 600 kroner om måneden

Fødevarer tager et hop
Priserne på fødevarer er dog også stukket af fra den generelle prisudvikling. Siden sidste år er prisen på fødevarer og drikke steget med 5,9 procent, altså mere end dobbelt så meget som den generelle prisudvikling. Ifølge Danmark Statistik skyldes det især stigende priser på vin, øl og tobak.

Kigger man på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer isoleret, er prisen steget 5,7 procent, hvilket især hænger sammen med stigninger i prisen på kød, kaffe og sukkervarer som marmelade, slik og is, oplyser Danmarks Statistik.

LÆS:

Se også: Kraftigste fald i huspriser i 70 år

Hos Danmarks Handelsstandsforeninger er man nervøs for, at de fortsatte himmelflugt for forbrugerpriserne betyder øget butiksdød, fordi de højere priser bremser forbruget.

Mens fødevarepriserne er skudt i vejret, er væksten i detailhandlen nemlig kun steget med 0,6 procent i løbet af 2011, skriver Danmarks Handelsstandsforeninger i en pressemeddelelse.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet