Kødindustrien står bag kød-diæt

Undersøgelser som støtter en slankekost med meget kød, fisk og æg er sponseret af kødindustrien

Spis mere kød - det er sundere. Hilsen kødproducenterne. (Foto: Colourbox)
Spis mere kød - det er sundere. Hilsen kødproducenterne. (Foto: Colourbox)

Spis mere kød og fedt, og lad kulhydraterne ligge. Sådan er mantraet for den Atkins-lignende LCHF-diæt (Low Carb, High Fat), der har taget Sverige med storm.

Men diæten er en skjult reklamekampagne for kødindustrien og en katastrofe for miljøet, ifølge en underesøgelse fra Sveriges Radio (SR).

Hver fjerde med på kød-dillen
I broderlandet er LCHF-diæten så populær, at hver fjerde svensker ifølge Sveriges Radio har lagt sin kost om, så den er i tråd med diætens retningslinjer.

LCHF-diæten kræver, at man skærer ned på sukker og stivelse fra frugt, rodfrugter, mælk og kornprodukter, og i stedet spiser relativt meget protein og animalsk fedt fra æg, kød, fisk og fede mejeriprodukter, suppleret med grønsager.

Diæten promoveres af den svenske læge Annika Dahlqvist, der har skrevet flere bøger om emnet. LCHF-diæten lover at normalisere blodsukker og insulinproduktion, mindske sultfornemmelse og give vægttab.

LÆS: Tvivlsomme slankekure

Men ifølge Sveriges Radios undersøgelse er flere af de studier, som den svenske fortaler for diæten bruger som dokumentation for dens sundhedsfordele, betalt af den amerikanske kødindustri, der har en interesse i af fremme kød-rige diæter som Atkins og LCHF for at øge deres salg.

Ifølge SR's redaktion er LCHF-diæten en miljømæssig belastning af rang: Den giver dobbelt så højt udslip af drivhusgasser som en kost baseret på de officielle svenske kostråd, der minder om de danske.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen