Bøffen ryger i skraldespanden

Madspild: Det er især aftensmaden, der ryger i skraldespanden, og det ærgrer danskerne, viser ny undersøgelse

Det giver os dårlig samvittighed, når vi smider mad ud. Men vi gør det tilsyneladende alligevel, og det er især resterne fra aftensmaden, der ryger i skraldespanden.

Det viser en ny undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer har lavet i samarbejde med forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad.

15 pct. af forbrugerne smider kødrester ud minimum 3-4 gange om ugen efter aftensmåltidet, mens 21 pct. af forbrugerne smider tilbehør til kød ud. Det kan være grønt, pasta, kartofler og lignende. Dermed er aftensmåltidet topscorer i undersøgelsen for, hvornår forbrugerne hyppigst smider mad ud.

gammel mad (2) EKSTRA Vagthund Gammel mad bliver lovlig

- Det er meget dobbeltmoralsk. På den ene side er det godt, at folk er kede af at smide kød ud, men jeg ved også, at der er en stor udfordring i de små rester. En tidligere undersøgelse har dog vist at holdning fører til handling, og den nye undersøgelse viser tydeligt, at forbrugerne går op i madspild. Det er det første og vigtigste skridt på vejen, siger Selina Juul til Foodculture.d, som mener, at danskerne mangler viden om madvarers holdbarhed.

- Måske er mange folk bakterieforskrækkede og tror ikke, de kan bruge kødet dagen efter. Generelt mangler der viden om, hvor meget man skal købe ind, og hvordan man gemmer mad. Hertil at man ikke putter alt kød på panden på én gang. Meget tyder på, at den næste modetrend bliver at spare tid ved at lave mad til flere dage. Det vil jo være rigtig godt, for det er en helt nærliggende måde at mindske madspild, siger Selina Juul.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug