Svensk burgerkæde er MAX pinlig

Anmeldelse: Efter et besøg hos den i København nyåbnede burgerkæde Max Hamburger, er der intet, som tyder på, at svenskernes foretrukne burgere breder sig til resten af landet

Som sædvanlig, når man er på burgerbar, er virkeligheden meget langt fra pr-billederne. Desværre er smagen også elendig hos svenske MAX, der netop er åbnet i København. (Foto: Ekstra Bladet / PR)
Som sædvanlig, når man er på burgerbar, er virkeligheden meget langt fra pr-billederne. Desværre er smagen også elendig hos svenske MAX, der netop er åbnet i København. (Foto: Ekstra Bladet / PR)

MAX Hamburger, Gammeltorv, København

2
4
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

- Det smager så dårligt, at jeg ikke har lyst til at spise op.

Dommen falder stenhårdt - eller måske nærmere lidt gummi-agtigt - fra den ene af ekstrabladet.dk's to udsendte halvvejs igennem en Original Burger på MAX Hamburger - svenskernes foretrukne burgerkæde, som netop har slået dørene op til sin første butik i Danmark.

Men på en fredag eftermiddag med moderate tømmermænd burde en burger af nærmest enhver slags glide ned uden problemer - åbenbart bare ikke hos MAX.

Se også: Burgerkrig i København: Svenskerne kommer

Svensk hjælp ved kassen
Ekstrabladet.dk troppede op klokken 15 og blev mødt af tre automatiske salgssteder, hvor vi selv kunne indtaste vores bestillinger. Til at hjælpe var to lyshårede svenske piger, hvilket bare øgede appetitten. Der blev bestilt to menuer, som så skulle afhentes ved express-kassen, når ens nummer, som var på kvitteringen, dukkede op på en skærm.

Menu 1:
Original Burger, mellem pommesfrites, mellem sodavand (62 kr.), 4 styk Chili Cheese (18 kr.), Green & Garlic dip (5 kr.), ketcup (2 kr.), mayo (5 kr.)
I alt: 92 kr.

Menu 2:
Frisco Burger, mellem pommesfrites, mellem sodavand (Intropris 39 kr. / normalpris 66 kr.), 4 styk Chili Cheese (18 kr.), Sourcream & Pepper dip (5 kr.)
I alt 62 kr.

Anmeldelsen fortsætter efter billedet!




Svenske MAX Hamburger åbnede 1. marts 2013 på Gammeltorv i København. (PR foto / Facebook)

Den gode svenske service røg dog hurtigt i baggrunden, da der gik syv minutter og 12 sekunder fra dankortet havde forladt den automatiske bestillingsmaskine til menu 2 dukkede op på afhentningsskærmen. Det er alt for lang tid på en såkaldt fast food-restaurant. Især set i lyset af, at der på daværende tidspunkt ikke var specielt travlt. Hastigheden for menu 1 var cirka et minut kortere.

Se også: Her er fronterne i burger-krigen


Visuelt var det en noget grå oplevelse at modtage bakken, men fair nok, at MAX har skåret ned på farverne. Det orange sugerør pyntede lidt, ligesom muligheden for selv at hælde sodavand op altid er en fornøjelse. Til gengæld sender en genopfyldning dig tilbage til kassekøen og sætter dig ekstra 10 kroner tilbage. Hvordan svenskerne har tænkt sig at håndtere dette, må stå hen i det uvisse. Det virker umiddelbart som et irritationsmoment. Gør det gratis eller lad vær'.

Imponerende dip-udvalg
Og så kastede de efterhånden godt sultne reportere sig ellers over det, det hele handlede om: maden.

Det, der umiddelbart imponerede mest, var det eksotiske udvalg af dip, som ud over de to førstnævnte også kunne erhverves i Max Original, Bearnaise, Hot Creole, Honey Curry, Sweet & Sour, Sweet Mustard og smeltet ost. Smagen var ny, spændende og gled ned til stor fornøjelse.

Desværre kan man ikke bare sidde og sluge dip, da normen er, at man dypper noget i dippen, før man indtager den. I dette tilfælde var det pomfritter, der blev dyppet. Og i menu 2 var de tæt på at være en katastrofe. De var gummiagtige fra start, og det blev kun værre, som minutterne gik. De bestod af en blød, friturestegt skal og var stort set blottet for indmad. Pomfritterne i menu 1 mindede mere om det, det skulle være, havde mere indmad, men var stadig en melet oplevelse.

Gummi-bøffer
Burgerne var slatne og langt fra PR-billederne på menukortet. Men mens dét var forventeligt, var dét at sætte tænderne i den langt under det forventelige. Hvordan man kan basere en burgerkæde på burgere med en så ringe bøf er en gåde. Gummi er igen det første ord, som springer frem på nethinden - både når det gælder smag og konsistens. Og det mindede mest af alt som om den kunne falde fra hinanden hvert øjeblik. Tænk formede hamburger-bøffer fra frysedisken i supermarkedet, og du har en idé om, hvad der venter dig. Det hele var sølet ind i en velsmagende dressing og en passende mængde salat, tomat, løg og ost.

Og halvvejs igennem burgerne var det så at førstnævnte citat faldt, og glæden over en ny burgerkæde i Danmark for længst var vendt til skuffelse.

Sodavanden var den velkendte fra Coca-Cola med alle undermærkerne. Den smagte, som den nu engang smager. Men den, og dippen og damerne var desværre de eneste opløftende momenter efter et besøg hos den svenske burgerkæde. Og der er absolut intet, der indikerer, at svenskernes foretrukne burger også skulle blive danskernes.

Så hellere en korv med mos og rejesalat. Og det siger ikke så lidt.

Har du prøvet MAX Hamburger? Hvad synes du om de svenske burgere?

Hvilken burgerkæde foretrækker du?

Se resultat

Hvilken burgerkæde foretrækker du?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen