Fødevarer

Ulovlige østers solgt på restaurant

Intetanende fik kunder på Aalborg-restaurant serveret friske Limfjords-østers, der ikke var kontrolleret for algegifte og colibakterier

  • Et anynymt tip satte fiskerikontrollen på sporet af ulovligt fangede østers, der blev serveret på restaurant i Aalborg. Fiskeren på billedet har intet med den aktuelle sag at gøre (Foto: Rasmus Baaner/Polfoto)
Et anynymt tip satte fiskerikontrollen på sporet af ulovligt fangede østers, der blev serveret på restaurant i Aalborg. Fiskeren på billedet har intet med den aktuelle sag at gøre (Foto: Rasmus Baaner/Polfoto)
 

En bøde er på vej til Restaurant Cox Orange i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

I følge NaturErhvervsstyrelsen har restauranten lusket friske limfjords-østers uden om alle kontroller og ind på bordene til restaturanternes gæster.

- NaturErhvervstyrelsen har ikke i øjeblikket udstedt tilladelser til østersfiskeri i Limfjorden, og de fangede østers har dermed ikke været kontrolleret for blandt andet algegifte af myndighederne, skriver Fødevarstyrelsen i et nyhedsbrev.

Det var et anonymt tip, der satte fiskerikontrollen på sporet af restaurantens salg af østers. Et øjenvidne så en bil afhente hummere og limfjordsøsters fra et skur på havnen i Jegindø. Bilens registreringsnummer afslørede ejeren: indehaveren af Restaurant Cox Orange.

Det er Fødevarestyrelsen der skal give tilladelse til østersfiskeri i området. Det sker ud fra målinger af østers og vand på fangstpladsen. Målingerne viser antallet af colibakterier og algegift.

Fødevarestyrelsen skriver i nyhedsbrevet, at det i øjeblikket kan være forbundet med en ikke ubetydelig risiko at spise friske østers fra Limfjorden.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik