Fødevarer

Skål: Solgte kildevand med alger til DSB

Fandt grønne alger i et parti på flere tusinde flasker DSB 1' kildevand - nu skal det hele smides ud

  • Hold dig til kaffen, Harry. DSB havde i sidste måned problemer med en stor sending kildevand, hvor der blev fundet grønne alger i nogle af flaskerne. (PR-foto)
« Forrige
Hold dig til kaffen, Harry. DSB havde i sidste måned problemer med en stor sending kildevand, hvor der blev fundet grønne alger i nogle af flaskerne. (PR-foto)
1/2
Næste »
 

HJÆLP OS: Kender du til firmaet bag 'algevandet'? Tip os på mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

DSB fik mere, end de havde bestilt, da de modtog en sending på næsten 20.000 flasker kildevand fra det københavnske firma Water Works. For det tilsyneladende rene kildevand gav også ’liv’ til en uvelkommen gæst: grønne alger.

DOKUMENTATION: Her er smiley-rapporten

I begyndelsen af juli opdagede DSB selv problemet i vandflaskerne på lageret. Og fødevaremyndighederne blev omgående alarmeret:

- Vi aktiverede også vores sms-kæde og sendte med det samme besked til alle togene om, at de skulle indsamle vandet fra Water Works og en anden producent, forklarer pressemedarbejder i DSB Martin Sun Larsen.

En analyse fra Fødevarestyrelsen afslørede senere, at der var alger i vandet. Og de mange tusinde flasker skal nu destrueres.

I dag ved ingen, om kunderne hos DSB har drukket det algefyldte vand. Men DSB selv vurderer, at problemet blev opdaget i tide.

LÆS HELE HISTORIEN I EKSTRA BLADET ONSDAG:

* Fødevarestyrelsen måtte skrue bissen på
* Vandfirma: Vi har fyret vores leverandør

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk