Forbrug

Ølgigant i sag om dyremishandling

Heineken er kommet i strid modvind, efter et billede af en hundekamp med ølproducentens bannere langs ringen er dukket op på Facebook

  • Dette billede af arrangeret hundekamp, der tilsyneladende har Heineken som sponsor, har fået ølproducenten i modvind. (Foto: Facebook)
Dette billede af arrangeret hundekamp, der tilsyneladende har Heineken som sponsor, har fået ølproducenten i modvind. (Foto: Facebook)

To hunde i arrangeret hundekamp er blevet en speget sag for ølgiganten Heineken. Billedet af de to hunde, der har bidt sig fast i hinanden i en såkaldt pit under en række Heineken-flag spredes med lynets hast på Facebook. Vrede kommentarer vælter ind under billedet, der ligner, at det blodige arrangement er sponsoreret af øl-producenten.

Se også: Carlsberg-konkurrent med kæmpedåse

'Røvhuller!', 'Skam over Heineken' og 'Jeg drikker aldrig en Heineken-øl igen!' er bare få af de mange vrede kommentarer fra dyrevenner, der er lagt under billedet. Flere skriver også, at de har sendt billedet til Heineken og bedt om en reaktion på den uheldige sammenblanding.

Det fremgår ikke af billedet, hvor hundekampen har fundet sted, og det derfor umiddelbart ikke til at vide, om det er en ulovlig kamp, eller om billedet er taget i et land, hvor hundekampe er lovlige. Alligevel har dyrevenner fra hele verden reageret kraftigt.

Se også: Her boede 300 kamphunde

Heineken søger hjælp til opklaring
Tilsyneladende ved de ansvarlige ved Heineken heller ikke, hvor billedet kommer fra. I et mailsvar til ekstrabladet.dk skriver John G. Clarke, global kommunikationsdirektør i Heineken:

- På flere websider cirkulerer lige nu billeder af arrangerede, ulovlige hundekampe under bannere med Heinekens logo. Heineken er både chokeret og skuffet over dette billede. Heineken er ikke og vil aldrig med vilje blive associeret med illegale aktiviteter, heller ikke dyremishandling. Det er grov misbrug af vores logo, og vi er nu ved at undersøge billedets oprindelse, og har du oplysninger om billedet, hvor det stammer fra, eller hvor det er taget, vil vi meget gerne høre om det.

Svar fra Heineken:

Images of dog fighting circulating on the internet

Thank you for contacting us on this issue. We are as distressed as you are about the pictures. We have placed the following statement on our website:

Images are circulating on a number of websites showing what appears to be an illegal dogfight with Heineken banners (placed upside down) clearly visible. HEINEKEN is shocked and disappointed by this image. HEINEKEN is not and would never knowingly be associated with illegal activities, including those involving cruelty to animals. This is a gross misrepresentation of our brand and our legal team is now investigating the source of the picture and will take the necessary measures. We ask anyone with information regarding this picture such as the source, or the venue where it has been taken to contact us.

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug