Din julefrokost er i fare

Finanskrisen truer landets julefrokoster, som bliver billigere og mindre luksuriøse end sidste år

  • Skrabet eller helt sparet væk: Finanskrisen truer årets julefrokoster. (Foto: Colourbox)
Skrabet eller helt sparet væk: Finanskrisen truer årets julefrokoster. (Foto: Colourbox)
1 af 1

EKSTRA forbrug

Hent flere
 

Slut med live-bands, lususbuffeter og dyr rødvin: Krisen kradser og det kommer til at kunne mærkes, når årets firmajulefrokoster bliver skudt i gang.

Det viser en rundspørge Nyhedsbureauet Newspaq har lavet blandt en håndfuld julefrokostarrangører.

Thomas Nielsen, der er salgschef hos eventfirmaet Nordic Event, anslår over for Newspaq, at budgetterne til julefrokost i gennemsnit er faldet med 25 procent i år.

Samme billede ser Allan Hansen fra eventfirmaet Humanic Group, der arrangerer mellem 100 og 150 firmajulefrokoster i år. Normalt plejer han at have udsolgt at luksusarrangementer på denne tid af året, men i år er det de skrabede modeller, som er blevet revet væk.

- Det er godt nok med en velkomstdrink, buffet og husets vin, og så behøver bandet ikke være en del af det, bare der er en dj, siger Allan Hansen til Newspaq.

Maden er sparet væk
Filmproduktionsfirmaet ShortCut, som er ejet af Nordisk Film, er et af de steder, hvor julefrokosten i år er mere skrabet end sidste år:

- Det er maden, der er blevet sparet væk. Normalt plejer vi at få mad udefra, og så holde en julefrokost med øl og snaps og det hele. Men i år bliver det bare sådan en slags udvidet fredagsbar, hvor vi mødes efter arbejde, siger receptionisten Trine Brandt fra ShortCut til Ekstra Bladet.

Og det er finanskrisen, som har skylden for den manglende julemad hos ShortCut:

- Det er primært det økonomiske. Ikke at vi har det skidt, men vi tager nok sorgerne lidt på forskud, siger Trine Brandt.

Signalværdi i krisen
Hos firmaet Nordic Event mener salgschefen, Thomas Nielsen, at det lige så meget er et spørgsmål om signalværdi som økonomi, når firmaerne sparer.

For det ser skidt ud, hvis virksomheder holder store gallafester i en tid, hvor der bliver fyret - selvom det næppe er julefrokosten, der afgør, om et firma går konkurs.

Frygter du for julefrokosten på din arbejdsplads? Har I allerede valgt en skrabet model? Synes du, det er passende, at firmaerne sparer på julefrokosten i krisen? Skriv din kommentar nedenfor

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik