Forbrug

Familie: Loppemiddel ætsede hul i vores hund

Nordjysk familie måtte tage til dyrlægen, efter de havde brugt Bayvantic på deres hund - i februar oplevede en familie nøjagtig det samme med deres hund

  • Coody fik et væskende sår i nakken, efter det kendte loppemiddel var dryppet i hunden. (Privatfoto)
Coody fik et væskende sår i nakken, efter det kendte loppemiddel var dryppet i hunden. (Privatfoto)
1/3
Næste »

TIP OS: Har din hund eller kat også problemer med medicin? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Det kan blive en både smertefuld og dyr fornøjelse at behandle sin Lhasa Apso mod lopper.

Sådan endte det i hvert fald for familien Holst fra Aalborg, der forleden ville give deres etårige hund Coody en forebyggede loppebehandling.

For tre dage efter produktet Bayvantic var sprøjtet på huden i hundens nakke, opdagede Dennis Holsts kæreste et stort væskende sår under Coodys tykke pels.

- Pelsen var helt klistret sammen af den gule væske, der kom fra såret, forklarer Dennis, som endte med at måtte køre hunden til dyrlægen.

SKET FØR: Loppemiddel ætsede hund på Bornholm

Her blev hårene barberet væk, og det store, væskende sår blev renset. Hunden er nu under daglig behandling med penicillinsalve.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er medicinen, der har lavet såret, siger Dennis Holst.

Og hans dyrlæge er helt enig.

Dyrlæger: Medicin lavede såret
I en attest, der er underskrevet af to dyrlæger på den nordjyske klinik, fremgår det således, at såret kommer som en lokalreaktion på Bayvantic. Og der er ingen mærker efter, at hunden selv har kradset sig til det store sår, oplyser dyrlæge Jon Kold til Ekstra Bladet.

Familien Holst har klaget til producenten Bayer Health Care, der er uenig i dyrlægernes vurdering. Firmaet mener, at hunden har følt sig generet af medicinen og så selv kradset sig til det store sår.

- Det er både første og sidste gang, at vi bruger Bayvantic.

- Da vi kom hjem fra dyrlægen, skrev vi en mail til Bayer Health Care. Vi undrede os over, hvorfor de æstede kødsår ikke bliver nævnt under bivirkninger, da vi ikke er de eneste, der har oplevet dem.

PRODUCENT: Hunden har kradset sig selv

Men svaret fra Bayer var ifølge familien en kold skulder. I stedet fik de en 'arrogant og overlegen' behandling, da de talte i telefonen med firmaets repræsentant:

- Og vi er ærligt talt både skuffede og overraskede over, at producenten ikke vil gøre noget, siger Dennis Holst.

- Det er deres medicin, der har ætset et hul i huden på vores hund. Det burde de give en undskyldning for og i det mindste betale vores udgifter på mere end 1000 kroner, mener han.

Det er i øvrigt ikke første gang, at produktet fra Bayer anklages for at ætse hunde. I februar oplevede en familie på Bornholm nøjagtig samme problem.

TIP OS: Har din hund eller kat også problemer med medicin? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet