Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Forbrug

Solgte Onfone med sexsnak - nu er de konkurs

Kæmpe telemarketingfirma erklæret konkurs af vred medarbejder OPDATERET: Vær OBS på, at det er Onfones samarbejdspartner og ikke Onfone selv, der er konkurs

  • Her er brevet fra direktøren i Salescorp, Lars Hein, til de nu fritstillede medarbejdere.
Her er brevet fra direktøren i Salescorp, Lars Hein, til de nu fritstillede medarbejdere.
1/2
Næste »

HJÆLP OS: Er du blevet snydt for penge i Salescorp? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Onfone skal ud og finde et nyt firma til at sælge sine produkter. For telemarketingfirmaet Salescorp er netop gået konkurs og flere end 200 ansatte står uden job.

Ifølge direktør og medejer Lars Hein er det en medarbejder, der har erklæret Salescorp konkurs. Angiveligt på grund af manglende løn for op mod 10.000 kroner:

- Omsætningen i foråret har ikke været, som vi havde håbet på. Derfor er likviditeten blevet dårlig, forklarer Lars Hein til ekstrabladet.dk. Han bekræfter samtidig, at flere andre medarbejdere har tilgodehavender for løn, som firmaet ikke kan betale.

Sælger solgte med sexsnak
Salescorp - og Onfone - blev tidligere i år kædet sammen i en ret pinlig sag. Dengang var det netop sælgere fra Salescorp, der lidt for kækt forsøgte at sælge mobiltelefoni for Onfone.

'Salgssnakken' handlede dog mest af alt om kunderne havde onaneret - og meget mindre om mobiltid hos Onfone.

I går smækkede Salescorp så definitivt kassen i. Og de ansatte er blevet bedt om at forlade virksomhedens 900 kvadratmeter store kontor på Amager.

DOKUMENTATION: Her er brevet

I det seneste regnskab skriver Lars Hein ellers, at 'vi har tunet forretningen til at kunne levere et godt resultat'. Men ifølge et brev, som de nu fritstillede ansatte netop har fået fra Lars Hein, så hænger 'likvider og resultater' nu 'desværre ikke sammen'.

Der står dog intet i brevet om, at manglende løn til en medarbejder er den direkte årsag til konkursen. Derimod nævnes afvisninger fra firmaets bankforbindelser og en tidligere 'kredit' hos SKAT som årsag til, at Salescorp blev presset ud i en konkurs.

ONFONE-MILLIONÆR: Jeg vil ansætte de fyrede

Direktøren skriver videre, at det bedste for dem at gøre er at 'tage lønseddel og en anmeldelse til Lønmodtagernes Garantifond' med ned i deres bank. Og så få et lån, indtil garantifonden kan udbetale den løn, som Salescorp nu ikke vil dække.

Brevet fortæller også, at Lars Hein forsøger at lave 'en holdbar løsning for fremtiden'. Flere ansatte er således blevet ringet op og blevet bedt om at holde sig klar til 'et Salescorp 2' selskab, som Lars Hein - eller flere af hans nærtstående medarbejdere - angiveligt har i støbeskeen.

- Der er ikke noget, som er endeligt afgjort endnu, siger Lars Hein, der dog ikke vil afvise, at han igen skal leve af at lave telemarketing i Danmark.

- Telemarketing er en branche, der er gået i blodet på mig.

Ansatte: De snød os for løn
ekstrabladet.dk er i denne uge blevet kontaktet af adskillige af de unge ansatte, der fortæller den samme historie: De har i længere tid ikke fået den løn, de har krav på hos Salescorp. Og de ansatte, der har gjort krav på de rettigheder, deres kontrakt giver dem, er blevet smidt ud af firmaet igen.

Direktør Lars Hein fra det nu konkursramte firma afviser, at medarbejderne ikke har fået, hvad de har krav på:

- Der kan godt være nogen, der - når de kom hjem - mente, at de havde krav på mere. Jeg mener ikke, at medarbejderne har fået mindre end det, som de havde krav på, siger Lars Hein til ekstrabladet.dk.

- Fortryder du noget i dag?

- Hvis jeg skal fortryde noget, så er det, at vi har taget for lidt for vores arbejde.

- Jeg ved jo, at der er firmaer, som gerne vil købe vores arbejde. Men vi har taget for lidt - ellers var vi jo ikke endt i den her situation, forklarer Lars Hein.

HJÆLP OS: Er du blevet snydt for penge i Salescorp? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug