Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Forbrug

Burgerkrig i København: Svenskerne kommer

Danskernes trang til burgere får nu svensk burgerkæde til at åbne sin første butik i København - men kampen om kunderne er på forhånd benhård 13:07: OPDATERET MED KOMMENTAR FRA DIREKTØREN I MAX

DIN FAVORIT: Skriv en kommentar under artiklen om dit bedste burgersted

Der er burgere. Og så er der burgere.

Forskel?

Prisen og indholdet i den bolle og det kød, som du skal sætte tænderne i.

Og krigen om både vores smagsløg og pengepung får fra i morgen formiddag en ekstra tand. I hvert fald hvis du opholder dig i København og er på jagt efter en burger.

Her åbner den svenske kæde Max nemlig sin første danske restaurant.

Mange om kunderne
For svenskere - og danskere med kendskab til Sverige - er Max lige så velkendt som McDonalds og Burger King i Danmark. Faktisk er det lykkedes den svenske kæde at presse McDonalds-restauranter ud af nogle byområder i Sverige, hvilket må siges at være noget af en bedrift.

Opskriften i kæden, der har eksisteret siden 1968, er 'nede-på-jorden' burgere lavet af råvarer, der faktisk ser ud til at være værd at spise.

Opskriften har været 'nede-på-jorden' burgere...

Men selv om svenskerne er nok så gode til at 'brygge en burger sammen', så kan de forvente masser af konkurrence. De seneste år er der nemlig skudt en række af luksus burger-steder op i København.

Her er nogle bud fra AOK's guide til gode københavnske burgere:

Haché Gourmet Burger ved Nørreport: Betal op til 100 kroner for en burger - og forvent tilbehør, der er lige så lækkert som burgerne.

Cocks & Cows på Gl. Strand: Igen kvali-burgere i niveauet omkring eller over 100 kroner pr. stk. Meget velbesøgt - så vær tålmodig eller forsøg at bestille et bord.

Halifax i Frederiksborggade: Efterhånden en helt kæde af vælg-det-meste-selv burgere. Var det noget med et spejlæg på burgeren? Igen priser i 100-kroners-lejet.

Direktør: Vi går efter McDonalds
Ifølge den danske direktør for Max så er det dog ikke luksus-segmentet, burgerkæden går efter. I hvert fald ikke målt på prisen:

- Prismæssigt ligger vi på niveau med McDonalds og Burger King, forklarer direktør Jesper Panduro til ekstrabladet.dk.

- Vi satser også på familier og unge mennesker, der i dag køber fastfood som fx. sandwich, pizza og sushi.

- Hvordan markerer I jer som anderledes end andre burgersteder?

- Vi er faktisk det første burgersted, som får en menu med nøglehulsmærket. Altså mad, der er sundere end en normal menu.

På sigt vil vi gerne være landsdækkende med op til 40 restauranter...

- Nu har I en restaurant i København. Hvor mange Max får vi i Danmark?

- Vores plan er at åbne fire-seks steder i København de kommende tre-fire år.

- Men på sigt vil vi gerne være landsdækkende med op til 40 restauranter, siger Jesper Panduro til ekstrabladet.dk

Officielt åbner Max i morgen fredag klokken 10 - men der er snigpremiere for særligt inviterede i eftermiddag.

Historien om Max Burger

1968

Curt Bergfors, åbnede som 18-årig sammen med Britta Andersson en fast food kiosk på UNO-X-grillen i Gällivare I det nordligste Sverige.

1971

Forretningen går godt, og endnu en restaurant åbnes i Luleå, som får navnet Max efter ejerens øgenavn.

1981

Max åbner Nordeuropas første drive-in i Piteå.

1991

På grund af dårligt salg og Max success, bliver McDonald’s tvunget til at lukke to restauranter I det nordlige Sverige. Max overtager dem begge.

2001

Max er blevet en landsdækkend hamburgerkæde I Sverige, fra Haparanda i Nordi til Lund i syd.

2003

Max menu’en får den største opdatering nogensinde med lanceringen af Delifresh, en ny serie af fedtfattige produkter inclusive meals, van dog deserter med mindre fedt uden at skulle undvære den gode smag.

2005

Max bliver først til at have en burger med lavt kulhydratindhold, Low Carb-burgere - godt nyt for alle tilhængere af kulhydratdiæter som Glykæmisk Index og Atkins.

2007

Max lancerede MinimizeMe, hvor Johan Groundstroem viste verden, at man kan tabe vægt gennem en diæt bestående af sunde hamburger. Resultat; et 30 kg vægttab på 90 dage.Samme år lancerer vi Sveriges første GI-burger (specielt velegnede til mennesker der vil styre deres blodsukker).

2008

Max bliver den første og eneste hamburgerkæde som viser CO2 mærkning på sine menuer, og som kompenserer CO2 udledningen ved at plante træer i Afrika.

2011

Max åbner sin første restaurant uden for Sverie på Karl Johans Gate, Egertorget i Oslo d. 12. maj.

2013

I marts åbner Max sin første restaurant i Danmark på Gammeltorv ved Strøget i København.

Kilde: Max.dk

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug