Millionær om prøvefup: Vi er seriøse

Men han vil ikke svare på, hvem der har ansvaret for en række af stærkt tvivlvomme hjemmesider med 'gratis' prøvepakker

Robin Roy Hansen blev årets iværksætter i Vejle. Men han har aldrig tidligere fortalt om sine tætte forbindelser til en række hjemmesider, der groft vildleder kunderne i seks europæiske lande - incl. Danmark. (Foto: Benny F. Nielsen)
Robin Roy Hansen blev årets iværksætter i Vejle. Men han har aldrig tidligere fortalt om sine tætte forbindelser til en række hjemmesider, der groft vildleder kunderne i seks europæiske lande - incl. Danmark. (Foto: Benny F. Nielsen)

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt med en prøvepakke? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

I dag bor den danske millionær Robin Roy Hansen i særdeles eksklusive omgivelser i rigmandsområdet Zug i Schweiz. Og han havde bestemt ikke lyst til at tale med Ekstra Bladet, da vi forsøgte at konfrontere ham med vores oplysninger.

Som ekstrabladet.dk tidligere i dag afslørede, så har millionæren særdeles tætte forbindelser til de hjemmesider, som talrige danskere føler sig groft snydt af. Det er blandt andet hjemmesider som WinnerSmoke.dk, Total-Detox.dk, SmileAway.dk, WaistWinner.dk, HealthyLiving.dk, Gratis-Rygestop.dk og Reducil.dk.

Men først efter adskillige opkald og mails svarede han midt om natten tilbage på nogle af vores spørgsmål:

'Jeg kan af gode grunde ikke udtale mig om nuværende eller tidligere kunder hos GoSocial. Det håber jeg, at du forstår og respekterer', lyder svaret på vores spørgsmål om, hvem der står bag prøvepakkerne.

FORBRUG.DK: Sådan klarer du problemet

Robin: Følger loven
Flere gange understreger Robin Roy Hansen i sin mail, at han ikke mener, at hans nuværende kunder opfører sig forkert. Men han svarer ikke direkte på, hvad hans ansvar er for hjemmesiderne, der er oprettet af et selskab på Malta, som han har tætte relationer til:

'Det er min klare opfattelse, at alle vores nuværende klienter er seriøse og arbejder ud fra et langsigtet perspektiv om at opbygge solide varemærker samt følger nationale lovgivninger i deres forretninger på deres websites', skriver han om de hjemmesider, som danske kunder er blevet snydt af.

'Det betyder i praksis, at der er tydelige oplysninger om, at der indgås en abonnementsaftale og betingelserne herfor i annoncerne samt på bestillingssiden', skriver han videre.

Se også: Danskere snydt af dyre 'prøvepakker': Her er den danske bagmand

Fup og snyd
Denne oplysning passer dog ikke overens med de test, som Ekstra Bladet har lavet af siderne. Eller oplevelsen hos de mange kunder, der er blevet bondefanget til et abonnement, de ikke vidste, de havde tegnet.

Tværtimod lover annoncerne, at man har fortrydelsesret og mulighed for at ændre sine ønsker. Reelt er det bare salgsgas - for når folk først har afleveret deres oplysninger, vælter det ind med regninger på typisk op til 1000 kroner.

Forretningsmanden erkender da også, at hans branche er fyldt med fup og snyd:

'Det er ikke alle, der er lige populære i markedet pga. deres abonnementsmodeller eller prisstrategier, og vi siger hver uge ' nej tak' til at hjælpe klienter, hvis vi ikke kan stå inde for deres produkter eller markedsføringsstrategier.'

LÆS OGSÅ: Snyder skattevæsenet for penge

'Der har været mange lykkeriddere i branchen - især i helse-og lånebranchen - og især med danske ejerkredse, men langt de fleste er hurtig blevet lukket af banker eller af Facebook'

Slettede spor - og holder kæft
Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få Robin Roy Hansen til at forklare, hvorfor det samme firma på Malta både står bag oprettelsen af hans private hjemmeside og de mange tvivlsomme hjemmesider i mindst seks europæiske lande.

Han har heller ikke svaret på, hvorfor reklamebilleder fra hjemmesiderne pludselig blev slettet fra hans eget firmas hjemmeside, GoSocial.dk, mens Ekstra Bladet forsøgte at få en kommentar fra ham.

De ord, der er skrevet med kursiv i citaterne herover, er ord, som Robin Roy Hansen selv har sat i kursiv i sin mail.

1 af 2 Til venstre i billedet kan man se, hvordan millionæren via sit firma GoSocial.dk praler af netop de hjemmesider, som danske forbrugere føler sig groft snydt af - men efter Ekstra Bladet begyndte at konfronterede ham, så forsvandt henvisningen pludselig.
2 af 2 Robin Roy Hansen blev årets iværksætter i Vejle. Men han har aldrig tidligere fortalt om sine tætte forbindelser til en række hjemmesider, der groft vildleder kunderne i seks europæiske lande - incl. Danmark. (Foto: Benny F. Nielsen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen