Prøvepakker: Snyder skattevæsenet for penge

Bagmændene betaler ingen moms for vildledende salg af prøvepakker i Danmark

Sådan ser kundernes regninger ud, når de for eksempel har ladet sig narre af hjemmesiden WinnerSmoke.dk - altid uden moms.
Sådan ser kundernes regninger ud, når de for eksempel har ladet sig narre af hjemmesiden WinnerSmoke.dk - altid uden moms.

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt med en prøvepakke? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Det er ikke kun danske forbrugere, der med rette kan føle sig snydt af hjemmesider som WinnerSmoke.dk, Total-Detox.dk, SmileAway.dk, WaistWinner.dk, HealthyLiving.dk, Gratis-Rygestop.dk og Reducil.dk.

Også skattemyndighederne burde rynke på næsen, når de ser de regninger, som danske forbrugere modtager og modvilligt betaler.

Læserne hjalp med kopier
ekstrabladet.dk har bedt læserne indsende kopier af de regninger, som det svenske inkassofirma Aros Kapital ivrigt sender ud på vegne af bagmændene bag hjemmesiderne. Og i alle tilfælde falder der noget interessante i øjnene: 0 kroner i moms.

Sådan står der på alle de regninger, som ekstrabladet.dk har set. Og som det fremgår af dokumentationen på siden her, så sælges der med andre ord varer, som andre forretningsdrivende normalt skal afregne moms af.

FORBRUG.DK: Sådan klarer du problemet

Fordelen for bagmændene er, at de kan beholde alle pengene for sig selv - hvis de derimod afregnede moms, som man er forpligtet til, ville den samlede indtægt blive lavere for dem (eller prisen på varen markant højere). Og ikke helt uvæsentligt: Så ville myndighederne have et klart spor at forfølge.

Se også: Millionær om prøvefup: Vi er seriøse

Gemmer sig
Som 'firmaet' i dag er bygget op, så sletter bagmændene nemlig sporene efter sig ved at 'sælge' regningerne videre til det svenske inkassofirma. Og ved at registrere hjemmesiderne på eksotiske adresser på Malta og i skattelyet British Virgin Islands slettes sporene yderligere.

NY AFSLØRING: Millionær er bagmand for hele Europa

ekstrabladet.dk har naturligvis bedt den ansvarlige hos Aros Kapital i Sverige, Anton Samuels, om en forklaring på den manglende opkrævning af moms. Men firmaet har ikke svaret på vores henvendelse.

Heller ikke millionæren Robin Roy Hansen, der har tætte forbindelser til hjemmesiderne, ønsker at forklare, hvorfor skattevæsenet ikke får den moms, som andre forretninger normalt skal betale.

Regningerne afslører i øvrigt også, at det oprindelige firma bag 'kravet' på fakturaen er et engelsk firma kaldet ' European Bathrooms Ltd.'. Heller ikke dette firma ønsker bagmændene at udtale sig om.

Den danske forbrugerombudsmand har indledt en undersøgelse af firmaets vildledning i Danmark, og han vil hvis overhovedet muligt forsøge at rejse en straffesag mod bagmændene.

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt med en prøvepakke? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

1 af 3 Det svenske inkassofirma Aros Kapital står for at kradse penge ind hos danske kunder. Men de vil ikke forklare, hvorfor der ikke betales moms for salget. Eller hvorfor det mystiske firma 'European Bathrooms Ltd.' står som den oprindelige afsender af regningen.
2 af 3 Millionæren Robin Roy Hansen har tætte forbindelser til opbygning af de hjemmesider, som danske forbrugere føler sig groft snydt af - og som ikke betaler moms. Men han ønsker ikke at tale med ekstrabladet.dk om, hvorfor skattevæsenet ikke skal have nogle penge. (PR-foto)
3 af 3 Sådan ser kundernes regninger ud, når de for eksempel har ladet sig narre af hjemmesiden WinnerSmoke.dk - altid uden moms.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen