Ny beregner: Se, hvad du kan spare med håndværkerfradrag

Bolius har lavet en beregner, der viser, hvor meget du kan spare på din næste vedligeholdelses- eller reparationsopgave med BoligJorordningen

  • Pr. 1. januar 2016, kan der opnås fradrag på 12.000 kr. pr. voksen i husstanden for vedligeholdelse og reparationer. Screenshot: Bolius.dk
Pr. 1. januar 2016, kan der opnås fradrag på 12.000 kr. pr. voksen i husstanden for vedligeholdelse og reparationer. Screenshot: Bolius.dk

Regeringens BoligJobordning skiftede med den nye finanslov karakter, så den i 2016 og 2017 fortrinsvis belønner boligejere, der ønsker at investere i klimasikring og energirenovering. For at gøre det nemmere for dig at gennemskue, hvilke besparelser det såkaldte håndværkerfradrag kan give, har Bolius udviklet en interaktiv fradragsberegner.

Se tema: Håndværkerfradrag

Som ordningen er pr. 1. januar 2016, kan du få fradrag på 12.000 kr. pr. voksen i husstanden for vedligeholdelse og reparationer, der har et ’grønt snit’. Fradraget omfatter kun håndværkerens arbejdsløn og fx ikke byggematerialer.

Indtast din opgave og se besparelse
Ifølge Tine R. Sode, fagekspert i Bolius, kan den nye beregner over håndværkerfradraget, selvom den har enkelte mangler, belyse, hvor meget du maksimalt kan spare på et kommende byggeprojekt.

- Der er forskellige forudsætninger, som fx den enkelte boligejers skatteforhold, der gør det svært at lave beregneren til en eksakt videnskab. Men den kan uden tvivl give et fingerpeg om, hvilke besparelser boligejerne kan se frem til ved at anvende håndværkerfradraget, siger Tine R. Sode.

Foruden fradraget på 12.000 kr. kan boligejerne også indkassere et fradrag på 6.000 kr. til serviceydelser som fx rengøring, vinduespudsning og havearbejde. Denne del af fradraget er ikke med i Bolius’ beregner.

Prøv Bolius' håndværkerfradrags-beregner her.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet