Find din nærmeste hundeskov med et klik

Skal du have hunden med på ferie, kan denne hjemmeside være guld værd

  • Det kan være sundt og godt for både to- og firbende at komme i skoven. Nu kan du finde den nærmeste hundeskov med få klik på mobilen. (Foto: Colourbox)
Det kan være sundt og godt for både to- og firbende at komme i skoven. Nu kan du finde den nærmeste hundeskov med få klik på mobilen. (Foto: Colourbox)

Er du på vej på sommerferie inden for landets grænser, og skal du have din firbenede ven med, så kan det være rigtig nyttigt at kende områdets hundeskove. For slipper du din hund i en ikke-hundeskov, kan det blive dyrt. Møder du politiet eller skovfogeden, kan du nemlig regne med at gå hjem med en bøde på 2000 kroner i baglommen.

Se også: En tur med hunden kan koste dyrt

Der findes både hundeskove, der er indhegnet, og skove, hvor en del af den - oftest der, hvor der lever færrest vilde dyr - er afmærket som hundeskov. Hvis du besøger en hundeskov og lader din hund løbe løs, skal du være opmærksom på, at du kan møde andre løse hunde.

Hvis din hund ikke er glad for andre hunde, er det måske en bedre ide at gå en tur i skoven uden for løshundeområderne. Men her skal du have snor på den. Naturstyrelsen satte sidste år en kampagne i værk for at få hundeejere til at holde deres hunde i snor i skoven. Hvert år skambides eller dræbes hundredevis af vilde dyr, der angribes af løse hunde.

Der er flere regler, du som hundeejer eller -lufter skal kende. Læs hele Hundeloven her

Også på landets badestrande gælder der særlige regler for hunde. På de fleste strande skal hunde føres i snor fra 1. april til 30. september. Men på nogle strande er det helt forbudt at have sin hund med. I så fald skal der være skiltet tydeligt. Husk at tjekke det, før I drager af sted på stranden, for hunden kan jo ikke sidde tilbage i bilen på en steghed sensommerdag.

Se også: Nu er det nemt at tage Fido med til Sverige

Der findes dog også strande i Danmark, hvor hundene må være med og bade. Og det kan være værd at køre efter, hvis man har en ’vandhund’.

Læs mere om kæledyr på ekstrabladet.dk/kup/kaeledyr

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug