SMS Tip

Sådan får dit barn en god løbeoplevelse

23:08 - 15. okt. 2011 | Christian Neergaard

null

Når børn skal røre sig på de voksnes opfordring, kan det være en god idé at skjule det i leg og lade barnet selv tage styringen (Foto: Colourbox).

  • Se også ...
- -

En på opleveren
Børn skal opleve, at det er fantastisk at bruge kroppen, og se, at en af deres primære rollemodeller - dig! - har det dejligt med at trække i træningstøjet og nyder at røre sig. Lærer børnene, at motion er et nødvendigt onde, der først er rart, når det er overstået, vil fysisk aktivitet nok ikke stå øverst på ønskelisten over fritidsaktiviteter. ’Se nu at få dit løbetøj på!’ og ’uha, lad os få det overstået!’-stemningen gider børn ikke at være en del af.

Sæt barnet i centrum
Har du signaleret til dit barn, at det er vigtigt, at du selv får god træningseffekt ud af jeres fælles løbetur, føler barnet sig nedprioriteret. Glem derfor alt om træningsprogram og konditionseffekt for dig, når du løber sammen med dit barn. Her er det dig, der kommer i anden række. Husk, at du altid kan tage en ekstra løbetur efter den fælles tur.

Kvalitetstid
Jeres løbetid sammen er unik, fordi I har et tæt, personligt rum, som ikke forstyrres af andre mennesker eller telefoner, der ringer - så sluk mobilen, når du løber! Med et par interesserede spørgsmål om dit barns hverdag og tanker kan du lære rigtig meget om, hvad dit barn går og tænker og føler.

Lad barnet bestemme
Lad det være barnet, der bestemmer tempoet. Dit barn føler sig hørt og får en succesoplevelse i stedet for ikke at føle sig lige så god som dig, som jo altid vil være i bedre kondition.

Nyd naturen
Tager du helt små børn med ud at motionere, skal du endelig give dig tid til at udforske de ting på vejen, som fanger børnenes opmærksomhed. Hvad enten det er en underlig bille, et tabt mønt eller blot en særlig flot mælkebøtte! Jo sjovere turen er for børnene, jo mere villige er de til at komme ud på fremtidige løbeture.

Begynd nu
Maj er skøn at starte løbetræning i. Vejret er lunt uden at være for varmt, og naturen står fantastisk smuk netop nu. Udnyt årstiden, og start nu i stedet for at vente, til det bliver hedebølge. Tag en ekstra trøje med til dig selv og dit barn. Med de mange ophold undervejs skal du have mere tøj på, end når du løber for dig selv.

Få flere gode råd og informationer om løb og sundhed på www.sundsport.dk.

Annonce

-

  • Løbeeksperten Christian Neergaard

Løbeeksperten Christian Neergaard er fysioterapeut og har en master i Idræt og Velfærd. Læs hans artikler om løb her.

Ingen artikler

Annonce

  • Find dit løb her

Annonce

  • Seneste i Kup

Img