SMS Tip

Skal jeg drikke under træning?

16:25 - 18. feb. 2012 | Christian Neergaard

Det kan være godt at have væske med på løbeturen, usanset om det bare er en kort tur (Foto: Colourbox).

  • Se også ...
- -

Hej Christian

Jeg er en almindelig motionsløber, som efterhånden er kommet op på at løbe mellem tre kvarter og en time et par gange om ugen. Under mine løbeture i foråret følte jeg ikke, at jeg havde brug for at drikke undervejs, men her i sommerferien, hvor det af og til var ret varmt, kunne jeg mærke, at det ville have været meget godt at have væske med på løbeturen.

Er det overhovedet nødvendigt at drikke under træning, når man som jeg kun løber en lille times tid? Og hvilken slags væskebeholder vil du anbefale, jeg anskaffer mig?

Med venlig hilsen
Casper

Motionister har også brug for væske

Hej Casper

Man kunne tro, at det kun er maratonløbere, der har brug for væske under løbet, men allerede ved løbeture på en times varighed kan det være relevant at have væske med på løbeturen. Løber du tilmed i meget varmt vejr, kommer du hurtigt kommer til at svede meget, og det bliver ekstra relevant at indtage væske under turen.

Varer træningen mindre end en time, er rent vand tilstrækkeligt. På de rigtig lange træningsture på over en time begynder kroppen dog at få brug for tilførsel af ekstra energi, som en sportsdrik vil give. Afhængig af vejret er en opløsning på 5-6 % generelt at foretrække, da kroppen har sværere ved at optage en høj sukker koncentration.

Energidrikkene fås typisk i pulverform, og doseringsvejledning står på pakken. Da du ikke er ude på flere timers træningsture, har du ikke brug for at have store mængder væske med. Jeg har derfor testet et væskebælte med plads til to beholdere, som tilsammen rummer knap en halv liter. Det skulle være nok til dit behov.

Husk at indtage væske med jævne mellemrum - og før du bliver tørstig.

Med venlig hilsen Christian

Få flere gode råd og informationer om løb og sundhed på www.sundsport.dk.

Annonce

-

  • Løbeeksperten Christian Neergaard

Løbeeksperten Christian Neergaard er fysioterapeut og har en master i Idræt og Velfærd. Læs hans artikler om løb her.

Ingen artikler

Annonce

  • Find dit løb her

Annonce

  • Seneste i Kup

Img