Kup

Pizzeria får bøde for at lyve om svinekød på menukortet: - Det er ikke vores skyld

Pizzeria i Slagelse har fået en bøde på 5000 kroner for vildledende markedsføring

Videoen her er fra februar 2017, hvor en slagter smager og fortæller Ekstra Bladets Maddetektiv Christian Kloster om pizzaoppings
1/2
Næste »

Forleden fik Fødevarekontrollen nok og gav Downtown Pizzeria i Slagelse i en sur smiley og en bøde på 5000 kroner for 'vildledende markedsføring'.

I månedsvis har kontrollørerne forsøgt at få folkene bag Downtown Pizzeria i Slagelse til at stoppe med at skrive på menukort og på skilte ophængt i butikken at : 'Alt vores skinke, bacon og peperoni er lavet af svinekød.'

Hvilket er usandt.

'Virksomheden anvender skinke af kalkun, bacon af kalv og pepperoni af oksekød,' skriver Fødevarestyrelsen, som tre gange på godt tre måneder har bedt pizzeriaet stoppe sin 'vildledende markedsføring.'

slagtermester-i-eb-studiet-med-pizza-raavarer Kup - 2. feb. 2017 Slagter om ingrediens på danskernes pizzaer: Ulækkert!

Men det har pizzeriaet tilsyneladende ikke gjort, så Fødevarestyrelsen har udskrevet en bøde på 5000 kroner.

Ejeren af pizzeriaet, Karabey Kara, er vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelser, men han er ikke kommet med noget svar på kritikken.

Ekstra Bladet har også talt bestyrer af pizzeriaet Yahya Kara, der siger:

- Det er mig, der er bestyrer og mig, der var der, da Fødevarestyrelsen var på kontrol. Det er på grund af en fejl, at der er ikke er rettet i menukortene, siger Kara til Ekstra Bladet. Han har ikke umiddelbart tænkt sig at betale bøden, og vil klage til Fødevarestyrelsen over afgørelsen. Han siger, at pizzeriaet får leveret deres toppings fra Jensens Skinke.

Se den seneste kontrolrapport her.

Ekstra Bladet havde brugt et billede af kalkunbacon til at illustrere denne artikel, men det er ifølge Downtown Pizzeria ikke den type kalkunbacon, de bruger på deres pizzaer.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet