Rejser

Slut med at rejse på gult sygesikringsbevis

Det gule sygesikringsbevis skal ikke længere gælde i udlandet, mener regeringen, som vil spare 70 mio. kroner

 

Det gule sygesikringsbevis mister sin værdi på rejser i udlandet. Hidtil har det været gældende for rejser under en måned inden for EU.

Det fremgår af regeringens forslag til finanslov for 2012. Afskaffelsen af den offentlige rejsesygeforsikring for rejser under en måned skal indbringe statskassen 70 millioner kroner.

I stedet kan danskere på ferierejse til for eksempel Spanien blive dækket af den spanske sygesikring, hvis danskerne har fået sig et blåt EU-sygesikringsbevis.

- Samtidig er det forholdsvis let at forsikre sig, og mange er i forvejen forsikrede gennem husstandsforsikringen, heddet det i forslaget fra regeringen.

Hidtil har det gule sygesikringsbevis også været gyldigt for rejser til Færøerne og Grønland, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Det blå kort har kun været nødvendigt til rejser over en måned i EU, eller hvis man rejste på grund af job eller uddannelse.

Det blå sygesikringskort er gratis at få hos kommunen.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik