Rejser

Mænd bruger flere penge end kvinder på ferien

De planlægger både en længere og dyrere sommerferie end kvinderne, viser ny undersøgelse

  • (Foto: ekstrabladet.dk)
(Foto: ekstrabladet.dk)

Selv om kvinder har ry for at shoppe, hver gang en mulighed byder sig - også under ferien - og selv om al erfaring viser, at kvinder har det største privatforbrug, så er det mændene, der forventer at bruge flest penge på den kommende sommerferie.

Faktisk forventer mændene at bruge gennemsnitligt 2000 kroner mere på deres ferie end kvinderne. Det viser en ny undersøgelse, som Kompas har foretaget for rejseselskabet Apollo.

Se også: Vi vil se fodbold i ferien

Nye toner
Den landsdækkende og internetbaserede undersøgelse viser, at mænd forventer at bruge gennemsnitligt 19.243 kroner på deres sommerferie. Beløbet er inklusiv transport, indkvartering, mad og lommepenge. Kvinderne derimod agter at bruge 17.419 kroner - altså næsten 2000 kroner mindre.

Resultatet kommer bag på rejsebranchen.

- For os er det nye toner, da kvinder i overvejende grad historisk set har været dem, der har brugt flest penge på rejsen, hvilket eksempelvis omfatter køb af toldfrie varer ombord på fly, shopping på rejsemålet, wellness samt mad og drikke til store og små, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Undersøgelsen viser også, at mændene planlægger at rejse mere end deres kvindelige modpart denne sommer. Hvor mændene forventer at holde 16 dages sommerferie, nøjes kvinderne nemlig med 14 dage.

Flere rejser alene
Ifølge Apollos kommunikationschef er det et udtryk for, at flere mænd har brug for at holde et par ekstra feriedage uden den bedre halvdel.

- Både mænd og kvinder rejser faktisk i højere og højere grad også alene eller med gode venner og veninder, når ferien skal bestemmes, fordi økonomien tillader flere ferier årligt, og fordi vi har brug for kvalitetstid med ligesindede. Dét som et supplement til den ferie, man har med familie eller kæreste, tilføjer Rikke Koks Andreassen.

Se også: Vejreksperter dybt uenige om sommeren

Se også: Vi vil holde ferie i Danmark <b>Læs også: Vi vil holde ferie i Danmark</b>

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.