Persondata politik

Vi bliver federe og federe

Siden 1987 er antallet af svært overvægtige fordoblet, viser nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed

Mest læste i Forbrug

Seneste i Forbrug

Hent flere

EKSTRA Forbrug

 

Fedme er for længe siden blevet et alvorligt samfundsproblem. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke blot er et problem i den avere sociale klasse, som det ellers tidligere har været.

Især blandt kvinder er den sociale ulighed efterhånden udlignet så meget, at der nu er lige så mange svært overvægtige kvinder med lange uddannelser som kvinder med under 10 års uddannelse.

Det viser nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed.

Se også: Læs også: Overvægtige på skrump i kommuner

Fodobling
I 1987 var 7,3 procent af kvinderne på 25 år eller derover svært overvægtige. Især kvinder med under 10 års uddannelse vejede for meget. I 2010 er kvinderne, der har 10-12 års uddannelse og 13-14 års uddannelse oppe på samme niveau som kvinder med kortest uddannelse, og det samlede antal af svært overvægtige er steget til 13,6 procent.

Blandt mænd er der ligeledes sket op imod en fordobling af andelen af svært overvægtige. Der er dog ikke sket et ligeså stort fald i den sociale ulighed blandt mændene, som blandt kvinderne. Andelen af svært overvægtige mænd er i alle uddannelsesgrupperne to til tre gange større i 2010 end i 1987.

Repræsentativ undersøgelse
Tallene stammer fra en rapport, som er udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet. I rapporten bliver den sociale ulighed i 48 indikatorer belyst, og tallene bygger på et repræsentativt udsnit af den voksne befolknings egne svar. Rapporten ser på den sociale ulighed i 2010, men undersøger også, hvorvidt der er sket en udvikling siden 1987.

Se også: Læs også: Kejsersnit øger risikoen for fedme

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Peder Nederland Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik