Persondata politik

Danske kvinder føder færre børn

Med 1,7 barn per kvinde, er fertiliteten i Danmark er nu den laveste i Norden og langt fra nok til, at vi kan reproducere os selv

« Forrige
Næste »

Mest læste i Forbrug

Seneste i Forbrug

Hent flere

EKSTRA Forbrug

 

Skal man tro den nyeste statistik, bliver vi færre og færre etniske danskere.

Det sker, fordi danske kvinder kun føder 1,7 barn i snit. Der skal 2,1 barn per kvinde til for, at befolkningen kan reproducere sig selv. Det viser de nyeste tal fra Nordisk Statistisk Årbog 2012, som udkommer i dag.

Se også: Læs også: Skævt Danmark bliver skævere

Laveste fertilitet i Norden
Tallene viser også, at den danske fertilitet er den laveste sammenlignet med andre nordiske lande. Ingen af vore nabolande ligger dog over 2,1 barn i snit - med undtagelse af Åland og Grønland. Dem, der kommer tættest på reproduktionstallet er Island.

Når befolkningstallet i Danmark alligevel stiger, skyldes det især indvandringen. I 2011 var nettoindvandringen nemlig på 22.616 indbyggere, mens den 'naturlige' befolkningsvækst bidrog med 6482 nye indbyggere.

Kvinder er flittige studerende
I Nordisk Statistisk Årbog, som bliver udgovet af Nordisk Ministerråd, findes desuden tal, der viser, at førstegangsfødende bliver ældre, færre bliver gift, og flere får foretaget abort.

De gode nyheder er derimod, at spædbørnsdødeligheden er faldet markant, og antallet af studerende på universiteterne er femdoblet - flertallet af de studerende er kvinder. Læs mere på norden.org.

Se også: Læs også: Danske mænd har vanvittig dårlig sædkvalitet

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik