Sundhed

Snorkende børn får oftere ADHD

Småbørn, der snorker, udvikler oftere koncentrationsbesvær og hyperaktivitet

  • (Foto: ekstrabladet.dk/NICA)
(Foto: ekstrabladet.dk/NICA)

Kommer der ofte højlydte snorkelyde fra tremmesengen, hvor poden ligger og sover, er der måske grund til at være ekstra opmærksom.

Børn, der snorker mindst et par gange om ugen, udvikler nemlig oftere ADHD - tidligere betegnet som damp. Det skriver den norske avis VG.

Se også: Sagde nej til ADHD-medicin - og blev indberettet

Uvis sammenhæng
Det er forskere fra Cincinnati Children's Hospital Medical Center i USA, der har fundet sammenhængen ved at følge 249 børn fra fødslen til de fyldte tre år. 23 procent af børnene snorkede regelmæssigt i en periode, mens 69 procent havnede i kategorien ikke-snorkende.

Hvor 10-12 procent af alle børn risikerer at udvikle ADHD, fandt forskerne, at andelen blandt de snorkende børn var over 35 procent. Hvorfor risikoen for at udvikle koncentrationsbesvær og hyperaktivitet stiger ved regelmæssig snorken, kan forskerne dog ikke sige.

Konsulter lægen
Forskerne kan derfor heller ikke sige, om en operation for problemet kan nedsætte ADHD-risikoen. Rådet til bekymrede småbørnsforældre er under alle omstændigheder at konsultere lægen, hvis barnets snorken er vedvarende.

Forskernes resultater er offentliggjort i den seneste udgave af tidsskriftet Pediatrics.

Se også: Politikere vil stoppe ADHD-vanvidSe også: ADHD-stramninger vækker vrede

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug