Sundhed

Dårlig sommer giver hovedpine-epidemi

Flere danskere har ømmet sig igennem sommeren, fordi det omskiftelige vejr kan udløse hovedpine

  • Skiftende vejr er skyld i hver femte hovedpine, ifølge en amerikansk undersøgelse. (Foto: Jens Dresling)
Skiftende vejr er skyld i hver femte hovedpine, ifølge en amerikansk undersøgelse. (Foto: Jens Dresling)

Først skinner solen fra en skyfri himmel. Så tordner det, og regnen står ned i stænger. Sommervejret har vist sig fra sin lumske side i år.

Men ud over at ødelægge vores feriehumør, har den dårlige sommer gjort fysisk ondt danskernee - det evindelige skiften mellem højtryk og lavtryk kan nemlig resultere i en ond hovedpine, skriver Søndagsavisen.

- Der er mange, der har haft det rigtig, rigtig dårligt denne sommer. Vi modtager flere henvendelser, hvor medlemmerne undrer sig over, at de har haft flere anfald i år, end de plejer, siger Hanne Johannsen, der er formand for Migræne- og Hovedpineforeningen, til Søndagsavisen.

Skyld i hvert femte hovedpine
Flere studier har peget på, at omskifteligt vejr kan udløse hovedpine. En undersøgelse, der for nyligt blev præsenteret af American Headache Society, viser, at skift i temperaturen er forbundet med 21 procent af tilfældene af mild hovedpine og otte procent af de kraftige tilfælde såsom migræne.

På Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital kender man udmærket til fænomenet.

- Vores kliniske erfaringer er, at mange migræne- og hovedpinepatienter oplever, at vejrskift har en betydning, siger migræneforsker Messoud Ashina til avisen.

Tilhører man de omkring 15 procent af befolkningen, der lider af migræne, er der ikke meget at stille op, så længe sommeren bliver ved med at arte sig som den gør.

- Det er kun migrænemedicin, der hjælper på migrænepatienterne. Ellers skal man emigrere til et land, hvor vejret ikke skifter så meget, siger Hanne Johannsen fra Migræne- og Hovedpineforeningen.¨

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet