Penislæge gør klar til at svinge skalpellen i Danmark

Jørn Ege vil operere i skandalekirurgen Kim Tjelums kliniklokaler. Bag sig har han dansk konkurskonge

Jørn Ege er klar til større bryster og tissemænd i Danmark. (Foto: Mogens Flindt)
Jørn Ege er klar til større bryster og tissemænd i Danmark. (Foto: Mogens Flindt)

- Jeg bryder mig ikke om danskerne. Middelmådigheden er så dominerende.

Sådan sagde 57-årige Jørn Ege i slutningen af maj til Ekstra Bladet.

Den skandaleramte plastikkirurg har flere gange siden løsladelsen fra fængslet, hvor han afsonede to straffe for henholdsvis kunsttyveri og skattesvig i millionklassen, fortalt, at han er færdig med Danmark og derfor ville kaste sig over Tyskland og Sverige.

Kan måske operere om seks uger
Alligevel er speciallægen i plastikkirurgi med øgenavnet penislægen nu i færd med at trække i operationstøjet og gøre klar til endnu et plastikeventyr på dansk jord.

Se også:

Samfund - 20. jul. 2011 - kl. 06:47 TV: Jørn Ege laver bryster på udgang fra fængslet og Samfund - 21. jul. 2011 - kl. 07:19 Hvad fyldte Jørn Ege i mine bryster?

Sundhedsstyrelsen oplyser til ekstrabladet.dk, at man for tre dage siden modtog Jørn Eges anmodning om på ny at blive registreret her til lands som kosmetisk behandler. Ifølge Sundhedsstyrelsen tager behandlingen af ansøgningen op mod seks uger, men Jørn Ege er allerede i fuld gang med at gøre klar til at forstørre bryster, suge fedt og forlænge penisser. Sidstnævnte er ellers noget han for kort tid bedyrede over for ekstrabladet.dk kun skulle foregå i Tyskland.

Læs også:

Se også: Jørn Ege klar til nye penisforlængelser

Overtager skandalekirurgs klinik
Nu vil Jørn Ege dog iføre sig sugetøjet på en af Københavns fashionable adresser - Poul Ankers Gade 2 ved Nyboder. Klinikken kommer til at gå under navnet Scan Am - præcis samme navn, som hans svenske klinik.

Klinikken er langt fra ukendt, efter at en anden skandaleramt - nu forhenværende - plastikkirurg ifølge Sundhedsstyrelsen skamferede en lang række kvinder i selvsamme lokaler. Hans navn er Kim Tjelum - en mand, som blandt andet er tiltalt for at udgive sig for at være læge og fungere som læge uden autorisation, i strid med loven at brystoperere en 17-årig.

Læs også:

Se også: Skandalekirurg sælger brystklinik og Se også: Politiet kræver brystlæge fængslet og Se også: Du betaler for skandalekirurgs makværk og Se også: Region overvejer at gå efter Tjelums penge

Investor er konkurskonge
Kim Tjelum er dog ikke det eneste brodne kar, som Jørn Ege nu kan skrive på sit netværk. Investoren, der efter planen skal sprøjte penge i Eges nye plastikbiks i København, Klaus Garde Nielsen, er udråbt som 'Danmarks konkurskonge' med flere hundrede konkurser bag sig og flere fængselsophold for bedrageri, skyldnersvig og rufferi har slået pjalterne sammen med penislægen. Hvor Jørn Ege 'kun' skylder skat 4,5 millioner kroner, lyder kravet fra skat til Garde Nielsen ifølge BT på omkring 17 millioner kroner.

Investor: Ege er knalddygtig
Til Ekstra Bladet fortæller Klaus Garde Nielsen, hvordan de glæder sig til samarbejdet.

- Vi har en ordrebog så lang, at du ville blive overrasket. Vi har et overvældende antal patienter til brystoperationer. Lige så snart vi får grønt lys, så kører vi løs, siger Klaus Garde Nielsen, som ikke er bekymret selv om Ege har været inde og ruske tremmer.

- Er du ikke bekymret for at investere i en kriminel?

- Jeg opfatter ham ikke som kriminel. Det kan godt være, han er dømt tidligere, men det er kunderne, der er dommerne. Hvis kunderne dømmer ham god nok, hvorfor skulle jeg så dømme ham ude, siger Garde Nielsen.

Læs også:

Se også: Jørn Ege gifter sig igen

Kritiske afgørelser i Patientklagenævnet
Jørn Eges skandalery stammer blandt andet fra rækken af kritiske afgørelser i det tidligere Patientklagenævnet (i dag Patientombuddet, red.) over lægen, ligesom også en lang række tidligere patienters beskyldninger om vansiringer, ødelagte liv og mislykkede penisoperationer klæber til ham.

Jørn Ege har ikke villet udtale sig til Ekstra Bladet, men til BT siger han sådan om sit nye plastikeventyr:

- Jeg glæder mig som et lille barn til at komme i gang igen på min nye klinik. Det er især brystforstørrelser, jeg vil satse på, men jeg vil også foretage fedtsugninger og penisforstørrelser som i gamle dage.

Ved du noget? Tip os på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mailen 1224@eb.dk

Jørn Eges blå Bog

1955: Født 25. august på Fyn, men vokser op i Ishøj.

1983: Medicinsk embedseksamen fra Københavns Universitet.

1990: Åbner sin første klinik for kosmetiske operationer i Nyborg. Konkurs året efter.

1995: Med kollegaen Flemming Lauridsen åbner Ege en skønhedsklinik i København.

Halvandet år senere smider Lauridsen ham ud, fordi komplikationsraten er for høj.

1997: Stifter Scandinavian Clinic of Plastic Surgery.

1997: Idømt erstatning på cirka en halv mio. kr. ved tysk domstol for to mislykkede penisforlængelser.

Erstatningerne er aldrig blevet betalt.

1999: Flere eksperter kræver uden held penisoperationerne forbudt, og Ege fortsætter.

Både i Danmark og Tyskland.

2004: Scandinavian Clinic of Plastic Surgery erklæres konkurs.

2005: Østre Landsret kræver Ege fængslet for skattesnyd og skyldnersvig i forbindelse med en konkurs. Han flygter til udlandet og opholder sig i Kina, Tyskland og Grækenland, og Justitsministeriet udsender en international arrestordre på ham.

2005 ( juni): Anholdes i Grækenland, men løslades igen mod kaution og ved at aflevere sit pas.

2005 ( december): Melder sig selv hos politiet. Varetægtsfængsles i 27 dage.

2006: Løslades, efter at han har afgivet forklaring i skattesag. Opholder sig herefter bl. a. i Marbella i Spanien.

2008: Skattesagen i Københavns Byret begynder.

2009: Idømmes to års fængsel for skattesvig og en bøde på 4,6 mio. kr. Dom stadfæstet ved Østre Landsret i april 2010.

2010: Ege idømmes to års fængsel for at organisere kunsttyveri. Juni 2010 opgiver Jørn Ege at anke sagen. Får samtidig frataget sin lægebestalling i to år, fordi han har forfalsket en lægeerklæring til en fange i Vestre Fængsel til gengæld for to designerstole.

2011: Frifindes i retssag, hvor Indenrigs-og Sundhedsministeriet vil fratage ham retten til at foretage fedtsugninger. Sagen er anket til Østre Landsret.

2012: Jørn Ege blev løsladt efter endt afsoning i februar.

2012: I maj fik Jørn Ege sin danske autorisation tilbage og fortalte, at han ville begynde at operere i Tyskland.

2012: I juni fik Jørn Ege sin svenske autorisation tilbage og fortalte, at han ville åbne klinik i Sverige.

2012: I august søger Jørn Ege om igen at blive registreret som plastikkirurg i Danmark.

Opererede bryster på udgang:

Ekstra Bladet afslørede i juli sidste år Jørn Ege i at operere bryster i Malmø på udgang fra Kriminalforsorgens åbne pension Kastanienborg i Hvidovre ved København.

På det tidspunkt burde Jørn Ege slet ikke have nogen svensk autorisation, fordi han havde mistet den midlertidigt i Danmark.

Men en brist i kommunikationen gjorde, at Socialstyrelsen overså Sundhedsstyrelsens besked, og Jørn Ege fortsat kunne svinge skalpellen og udfylde kavalergange i Sverige et helt år efter, at han havde mistet retten i Danmark.

Det gik ud over den dengang 19-årige Nadia Overgaard, der betalte Jørn Ege 22.500 kr. kontant for en brystforstørrelse, som endte med indlæggelse. Kvinden fik betændelse i et operationssår og efterfølgende fjernet implantaterne og en del af kvindens eget bryst.

Først da Ekstra Bladet afslørede Jørn Eges svenske plastikeventyr, som i øvrigt ikke foregik på en registreret klinik, men i en lejlighed, fik svenskerne travlt med at få stoppet Jørn Ege.

Det gjorde Kriminalforsorgen i Danmark også. Jørn Ege blev flyttet fra Kastanienborg til Møgelkær Statsfængsel ved Horsens og blev nægtet udgang i et halvt år.

Sundhedsstyrelsen vil standse Jørn Eges fedtsugninger med retssag:

Sundhedsstyrelsen, der hører under Indenrigs- og Sundhedsministeriet, mener, at Jørn Ege har foretaget fedtsugninger uden at følge de almindelige anerkendte retningslinjer.

Observationen af patienterne har i flere tilfælde været mangelfuld.

Styrelsen mener heller ikke, at patienterne er blevet tilstrækkeligt informeret om behandlingen og risikoen for komplikationer.

Sundhedsstyrelsen mener også, at Jørn Ege har suget mere fedt fra patienterne, end det er forsvarligt.

Endelig mener Sundhedsstyrelsen, at Jørn Ege har tilsidesat journalføringen.

De otte sager, der danner grundlag for ministeriets sag, er afsagt mellem 2001 og 2005 og handler alle om fedtsugninger.

Københavns Byret fandt 1. februar 2011, at Jørn Ege havde sjusket med sin journalføring i fire tilfælde, og at han havde fejlbehandlet en patient, der oplevede livsfarlig vævsdød efter en fedtsugning. Men fejl og sjusk er ikke nok til at fratage Jørn Ege retten til at foretage fedtsugninger.

- Herefter findes det ikke tilstrækkeligt godtgjort, at Jørn Ege har udvist alvorlig eller gentagen, kritisabel virksomhed, lød det efter frifindelsen fra dommer Ulrik Stage-Nielsen.

Ifølge ham lå fejlbehandlingen af patienten ’indenfor det lægelige skøn’, og retten fandt, at det ikke var ’muligt at godtgøre’ om en patient var blevet tilstrækkeligt bedøvet. Desuden var Patientklagenævnets afgørelser truffet efter, at Jørn Ege lukkede sin klinik Scandinavian Clinic of Plastic Surgery ApS. Han har derfor ikke haft mulighed for at rette ind efter kritikken, lød det også.

Med andre ord kan Jørn Ege altså ikke straffes for det makværk, som Patientklagenævnets afgørelser i flere tilfælde slår fast, at han står bag, fordi hans virksomhed er lukket.

Ved frifindelsen blev Indenrigs- og Sundhedsministeriet dømt til at betale sagens omkostninger: 50.000 kroner.

Ministeriet har anket sagen til Østre Landsret, som skal tage stilling til sagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen