Syg af skimmelsvamp

Hverken kommune eller boligselskab er til hjælp, hvis din lejelejlighed bliver ramt af skimmelsvamp

  • Kristina Askøe er blevet kastebold i en sag om skimmelsvamp. Hverken boligselskab eller kommune vil hjælpe hende. (Foto: DR)
Kristina Askøe er blevet kastebold i en sag om skimmelsvamp. Hverken boligselskab eller kommune vil hjælpe hende. (Foto: DR)

Skimmelsvamp er stadig et gigantisk problem i danske boliger, og almindelige lejere kan ikke regne med, at boligselskabet eller kommunen er til hjælp.

Det dokumenterer DR's 'Kontant' i aften, hvor programmet følger Kristina Askøes kamp for at få skimmelsvampen ud af sin bolig. For den har store konsekvenser.

- Efter vi flyttede ind begyndte jeg stille og roligt at blive mere sløv, jeg fik hovedpine og næseblod og begyndte at ryste. Jeg kunne heller ikke trække vejret ordentligt, siger Kristina Askøe til 'Kontant'.

Bliver mere syg
Og i en rapport konkluderes det da også, at hendes hus er fyldt med skimmelsvamp. Alligevel nægter Midtjysk Boligselskab i første omgang at gøre noget, og Kristina Askeøe bliver mere og mere syg.

Derfor beder hun Silkeborg Kommune om hjælp, da den har tilsynspligt med lejeboligerne. Her møder hun dog stor modstand. Først efter hun er blevet indlagt på hospitalet, tager boligselskabet affære og rengør huset og erklærer det for skimmelfrit.

Bor hos venner
Kristina bliver dog ved med at blive syg og ender med at måtte bo hos venner og familie sammen med sine to mindre børn. Hverken kommune eller boligselskab vil gøre mere. Derfor gennemgår 'Kontant' hendes lejemål sammen med to af landets førende svampeeksperter.

Og huset er så fyldt af skimmelsvamp, at de betegner hendes bolig som sundhedsskadelig at bo i.

Alligevel har kommunen forsøg at presse hende tilbage til den sundhedsfarlige bolig ved at true med blandt andet at tage hendes kontanthjælp fra hende og fjerne hendes børn.

Skimmelsvamp - symptomer

Mennesker, som reagerer på skimmelsvampe, får typisk et eller flere af følgende symptomer:

- Hovedpine

- Træthed

- Koncentrationsbesvær

- Hukommelsessvigt

- Svimmelhed

- Kløende øjne

- Tilstoppet næse

- Hæshed

- Rødme og brændende hud.

- Høfeber

- Øjenkatar

- Astma

- Eksem

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet