Sundhed

Ny yoghurt farver din lort, hvis du er syg

Forskere har udviklet yoghurt, der farver din afføring, hvis du lider af en alvorlig sygdom

  • (Foto: daisyginsberg.com)
(Foto: daisyginsberg.com)
1/2
Næste »

Tænk, hvis et enkelt kig i kummen kunne afsløre, om du lider af mavesår, tarmkræft eller andre maveinfektioner?

Idéen kan måske snart blive til virkelighed, idet britiske forskere har udviklet en yoghurt, der kan farve din afføring, hvis du lider af en alvorlig sygdom i maveregionen.

Det skriver Medical Daily.

Se også: Skær ned på saltet og red 1300 liv årligt

Sporer farlige bakterier
Yoghurten, som har fået navnet E. chromi, er udviklet på E. coli bakterier og forskelllige farvepigmenter. Når drikken kommer i kontakt med andet indhold i maven, skifter afføringen farve alt efter, hvor syg man er.

Oprindeligt blev E. chromi udviklet til at afsløre E. coli bakterier i drikkevand, men nu mener forskerne altså også, at yoghurten kan spore sygdomme som tarmkræft, mavesår, infektioner med maveorm og salmonella.

Lilla lort
Ifølge forskerne, Alexandra Daisy Ginsberg og James King, er det en specialudviklet type af DNA i yoghurten - såkaldte BioBricks - der afgiver farve til afføringen. Seks forskellige typer, der kan blive til seks forskellige farver: Rød, gul, grøn, blå, brun og lilla.

Projektet er stadig i sin indledende fase, men de britiske forskere har for nyligt præsenteret offentligheden for en kasse med eksempler på, hvad der sker med afføringen.

Se video om E. chromi her.

No name Sundhed - 2. maj 2010 Sælger fupkure til kræftpatienter

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet